Taptic-ajan ottaminen käyttöön ja käyttö Apple Watchissa watchOS 6: ssa

Apple Watch teki juuri ajanoton tehokkaammaksi uusimmalla watchOS6-päivityksellään. Sen sijaan, että vilkaisit ranteeseesi niin usein, anna Apple Watchin Taptic Time -toiminnon antaa sinulle haptisia napautuksia aikaa.

Taptic Time oli aiemmin rajoitettu esteettömyysominaisuutena, ja se voitiin ottaa käyttöön vain sisäänrakennetulla VoiceOver-näytönlukijalla. Mutta watchOS 6 -päivityksessä siitä tulee osa Ääni ja haptia -osaa.

Jos et ole vielä päivittänyt Applen kello-käyttöjärjestelmää, annamme sinulle vielä yhden syyn siihen. Voit päivittää ohjelmiston myös suoraan Apple Watchissasi, tutustu samaan oppaaseen.

Kun olet aktivoinut Taptic Time -toiminnon watchOS 6: lla, haptisten napautusten eri pituus ilmoittaa sinulle nykyisen ajan. Lisäksi voit valita saamasi erillisen haptisen palautteen mallit; tuntikohtaisista napautuksista Morse-koodihanoihin.

Taptic-ajan käyttöönotto ja käyttö Apple Watchissa

Taptic Time -ominaisuudella on kolme vaihtoehtoa, ranteesi haptinen palaute on valitun vaihtoehdon mukainen. Kello kertoo jokaisesta vaihtoehdosta seuraavasti:

 • Numerot - Apple Watch napauttaa pitkään kymmenen tunnin välein ja napauttaa kutakin seuraavaa tuntia kohden. Sitten se napauttaa pitkään kymmenen minuutin välein ja napauttaa jokaista seuraavaa minuuttia
 • Terse - Apple Watch napauttaa pitkään viiden tunnin välein ja napauta sitten jäljellä olevat tunnit. Sitten se napauttaa pitkään jokaista neljännes tuntia
 • Morse-koodi- Apple Watch napauttaa kutakin ajan numeroa Morse-koodissa

Vaihe 1. Avaaasetukset -sovellus Apple Watchissa

Vaihe # 2. Vieritä alas kohtaanÄänet ja haptitja napauta sitä.

Vaihe # 3. Vieritä alas kohtaanTaptinen aika ja napauta sitä.

Vaihe # 4. Käännä valitsinta vieressäTaptinen aika PÄÄLLÄ.

Vaihe # 5. Tällä hetkellä oletusasetus eliNumerot vieressä on valintamerkki, kun se on aktivoitu. Voit napauttaa kahta muuta vaihtoehtoaTerse taiMorse koodi aktivoidaksesi ne.

Vaihe # 6. Poistuasetukset sovellus tallentaa muutokset.

Pidämme iPhonen, Apple Watchin ja muut laitteet hiljaisena työssä ja julkisissa paikoissa. Mutta kun olet aktivoinut Taptic-ajan, sinun ei tarvitse nähdä aikaa, kun kellosi on hiljaisessa tilassa. vain tunne sitä ranteessasi Taptic-aikaa. Eikä siinä kaikki, napauta ja pidä kahta sormea ​​kellotaulussa, jolloin hapaptinen versio ajasta napautetaan ranteeseesi.

Kuinka ottaa Taptic Chime käyttöön Apple Watchissa

On toinen merkittävä ominaisuus, joka käyttää Applen mukautettua värähtelijää, nimeltään Taptic Engine, on lisätty watchOS 6: een. Kopioitu nimellä Taptic Chime, ominaisuus antaa hiljaisen taptisen kosketuksen ranteeseesi puolen tunnin tai tunnin välein.

Lisäksi, jos kellosi on soittoäänellä, se soi äänen, joka on samanlainen kuin robin-sirinä, joka varoittaa ajasta. Tappisen ajan tapaan sinun ei tarvitse tarkistaa kelloasi, ominaisuus hälyttää hienovaraisesti kuluvasta ajasta.

Vaihe 1. Avaaasetukset -sovellus Apple Watchissa

Vaihe # 2. Vieritä alas kohtaanÄänet ja haptitja napauta sitä.

Vaihe # 3. Vieritä alas kohtaanTaptinen soittokello ja käännä valitsintaPÄÄLLÄ.

Vaihe # 4. Kaksi vaihtoehtoa tulee näkyviin, valitse haluamallasi tavalla.

 • Tasatunnein: Apple Watch soi joka tunti
 • Puolen tunnin ajan: Apple Watch soi puolen tunnin välein

Odota!! Ennen kuin aloitat laskemisen siunauksistasi ostaessasi päivittää Apple Watchin katsomaan OS 6: ta, sinun on tiedettävä vielä yksi ominaisuus.

Kuinka ottaa puheaika käyttöön Apple Watchissa

Saatat tunnistaa tämän ominaisuuden napauttamalla puhumiseen -vaihtokytkimeksi, joka oli aiemmin käytettävissä vain Mikki- ja Minni-kasvoille. Uusi puheaikaominaisuus watchOS 6: ssa antaa Sirille mahdollisuuden ilmoittaa kellonajan valitsemastasi kellotaulusta.

Sinun tarvitsee vain aktivoida ominaisuus ja koskettaa ja pitää kahta sormea ​​kellotaulussa.

Vaihe 1. Avaaasetukset -sovellus Apple Watchissa

Vaihe # 2. Vieritä alas kohtaanÄänet ja haptitja napauta sitä

Vaihe # 3. Vieritä alas kohtaanPuheaika ja käännä valitsintaPÄÄLLÄ

Vaihe # 4. Kaksi vaihtoehtoa tulee näkyviin, valitse haluamallasi tavalla.

 • Hallinta hiljaisella tilalla:Siri ei kerro sinulle aikaa, jos Apple Watch on hiljaisessa tilassa
 • Aina puhu:Siri kertoo kellonajan, onko Apple Watch hiljainen vai soi

Huomaa, että jos puheaika on aktivoitu ja määritetty puhumaan aina, Taptic Time ei ole käytettävissä.

Se on nyt

Kirjautua ulos…

Vaikuttaa siltä, ​​että Apple Watch on älykkäämpi minuutilta; se kertoo nyt ajan visuaalisesti, suullisesti ja haptisesti. Aiemmin nämä piirteet sisällytettiin näkövammaisten auttamiseen; Kuitenkin nyt heidän yleisönsä on laajentunut.

Olitpa sitten monitoimihenkilö, aikatauluttaja tai joku, joka yrittää olla yksi heistä, Taptic Time, Taptic Chime ja Speak Time -ominaisuudet ovat utilitaristisia.

Liittyvä postaus:

 • Kuinka säätää Apple Watch -näytön kirkkautta silmiesi suojaamiseksi
 • Kuinka säästää Apple Watchin akun käyttöikää matkoilla
 • Apple Watch puuttuu kontakteja? Kokeile näitä korjauksia saadaksesi ne takaisin
 • Kuinka korjata Apple Watch ei muodosta pariliitosta iPhonen kanssa

Kokeile näitä ominaisuuksia ja kerro meille palautteesi alla olevasta kommenttiosasta.

Uusimmat viestit