Kuinka korjata jumissa oleva iPhone kuuloketilassa

Vaikka kuulokkeita ei ole kytketty verkkovirtaan, iPhone ajattelee ja toimii ikään kuin kuulokkeet olisi kytketty 3,5 mm: n liittimeen tai Lightning-porttiin. Tämän seurauksena ääni ei välttämättä tule kaiuttimesta tai kuulokkeesta. Tätä kutsutaan nimellä '' iPhone jumissa kuulokemoodissa ''. Onneksi useimpien ihmisten onnistuneet korjaukset ovat nopeita ja helppoja seurata. Katsotaan kaksitoista tällaista ratkaisua ongelman ratkaisemiseksi.

 1. Aseta ja poista kuulokkeet
 2. Ota lentokonetila käyttöön ja poista se käytöstä
 3. Käynnistä iPhone uudelleen
 4. Puhdista kuulokeliitäntä tai salamaportti
 5. Pakota Lopeta sovellus ja käynnistä se uudelleen
 6. Sammuta Bluetooth
 7. Varmista, että puhelun äänen reititys on asetettu automaattiseksi
 8. Päivitä iPhone
 9. Poista kansi, jos se aiheuttaa häiriöitä
 10. Onko iPhone vaurioitunut?
 11. Nollaa kaikki asetukset
 12. Ota yhteyttä Applen tukeen

1. Aseta ja irrota kuulokkeet

Tämä on helpoin korjaus. Sinun tarvitsee vain asettaa kuulokkeet liittimeen tai Lightning-porttiin ja vetää se pois muutaman sekunnin kuluttua. Onnistuneen tuloksen saavuttamiseksi joudut ehkä toistamaan tämän prosessin useammin kuin kerran.

2. Ota lentokonetila käyttöön ja poista se käytöstä

Harkitse lentokonetilan kytkemistä päälle ja pois päältä, kun iPhone on jumissa kuulokemoodissa.

Voit tehdä tämän Ohjauskeskuksesta tai avata asetukset sovellusta ja napauta valitsinta Lentokonetila. Poista se käytöstä napauttamalla samaa 15 sekunnin kuluttua.

3. Käynnistä iPhone uudelleen

Jos yllä olevat kaksi ratkaisua eivät toimineet, käynnistä iPhone uudelleen. Se on yksinkertainen prosessi, joka katkaisee laitteen virran ja kytkee sen sitten uudelleen.

Tätä varten voit käyttää fyysisiä painikkeita tai avata asetukset sovellus → KenraaliSammuttaa. Kytke iPhone päälle hetken kuluttua. Tämä ärsyttävä asia tulee todennäköisesti olemaan historia nyt!

Harvinaisissa tilanteissa, jos uudelleenkäynnistys ei onnistunut, suorita pakotettu uudelleenkäynnistys.

4. Puhdista kuulokeliitäntä tai salamaportti

Epäilemättä lika (ja vesi) ovat kaikkien elektronisten laitteiden suurimpia vihollisia. Jos olet käyttänyt iPhonea pitkään, pienten porttien sisään on saattanut kerääntyä tarpeeksi pölyä. Tämä aiheuttaa usein häiriöitä langallisten kuulokkeiden moitteettomaan toimintaan.

Puhdista kuulokeliitännän sisäosat tai Lightning-portti pehmeällä liinalla tai pehmeällä harjalla. Voit myös etsiä aiheeseen liittyviä videoita YouTubesta, jotka osoittavat, kuinka nämä portit puhdistetaan huolellisesti. Lisäksi sinun on tutustuttava oppaasemme iPhonen puhdistamisesta ja desinfioinnista ja noutaa siitä joitain vinkkejä.

5. Pakota Lopeta sovellus ja käynnistä se uudelleen

IPhoneni jumittuu usein kuuloketilaan, kun katselen videoita VLC: ssä. Lähes kaikissa tapauksissa kuulokkeiden irrottaminen ja asettaminen uudelleen toimii. Mutta muutama kerta ei. Joten näissä tapauksissa on suositeltavaa pakottaa lopettamaan sovellus.

Tätä varten iPhonissa, jossa on Face ID, pyyhkäise ylöspäin näytön alareunasta ja pidä sitä painettuna. Kaksoisnapsauta sitä iPhonessa, jossa on Koti-painike. Vedä sitten sovelluskortti ylöspäin pakottaaksesi sen sulkemaan. Käynnistä sovellus muutaman sekunnin kuluttua, ja kaiken pitäisi toimia moitteettomasti.

6. Sammuta Bluetooth

Jos käytät langatonta äänilaitetta iPhonen kanssa, se voi aiheuttaa tämän ongelman harvinaisissa tapauksissa. Voit korjata tämän avaamalla asetukset sovellus ja napauta Bluetooth. Kytke seuraavaksi sen kytkin pois päältä.

7. Varmista, että puhelun äänireititys on asetettu automaattiseksi

Toinen temppu, joka saattaa korjata tämän oudon ongelman, on "Soita äänen reititys" -asetukseksi automaattinen. Tämä ominaisuus määrittää äänilähdön FaceTimen tai puhelun aikana.

Avaa tätä varten asetukset sovellus → EsteettömyysKosketusSoita äänen reititysAutomaattinen.

8. Päivitä iPhone

Ilman paljon keskustelua siitä, että ohjelmistopäivityksissä Apple yrittää korjata vikoja, lisätä uusia ominaisuuksia ja parantaa yleistä kokemusta. Siksi on ensiarvoisen tärkeää pitää laite ajan tasalla iOS: n uusimmalla versiolla.

Avaa tätä varten asetukset sovellus ja napauta Kenraali.

Napauta sitten Ohjelmistopäivitys. Jos odottavaa päivitystä on, napauta Lataa ja asenna.

9. Poista kansi, jos se aiheuttaa häiriöitä

Käytätkö sellaista koteloa, joka estää osittain kuulokeliitännän tai Lightning-portin? Onko sinun käytettävä enemmän vastusta asettaaksesi kuulokkeet kannen ollessa päällä? Jos kyllä, poista kotelo ja harkitse sellaisen ostamista, joka ei aiheuta tällaista häiriötä.

10. Onko iPhoneesi vaurioitunut?

Jos pudotit iPhonen (vaikka se olisi virallisesti vedenpitävä) veteen, se voi olla syy jumissa olevaan kuulokeongelmaan. Näissä tilanteissa sinun on odotettava, kunnes laite on täysin kuiva. Ota tarvittaessa yhteyttä valtuutettuun huoltokeskukseen ja pyydä heitä tarkastamaan laite. Märän elektronisen laitteen käynnistäminen ja käyttäminen voi olla vaarallista.

11. Nollaa kaikki asetukset

Tämä poistaa kaikki muuttamasi asetukset ja palauttaa ne oletustilaan. Se ei kuitenkaan vaikuta henkilökohtaisiin tiedostoihin, sovelluksiin, musiikkiin, valokuviin jne.

Kun olet kokeillut kaikkea tässä mainittua ja jatka ongelman ratkaisemista, on aika nollata kaikki asetukset.

 1. Avaa asetukset sovellus ja napauta Kenraalivieritä alareunaan ja napauta Nollaa.
 2. Nollaa kaikki asetuksetkirjoita iPhonen salasana ja vahvista.

12. Ota yhteyttä Applen tukeen

Artikkeli pyrkii ensisijaisesti korjaamaan tämän ongelman, jos se johtuu ohjelmistosta. Mutta jos iPhonesi on pudonnut tai jos satamissa on jostain syystä fyysisiä vaurioita, ota yhteyttä Applen tukeen. He ottavat sen täältä ja auttavat sinua vastaavasti.

Kirjautua ulos

Nämä olivat tapoja päästä pois tilanteesta, kun iPhone juuttuu kuulokemoodiin. Mikä menetelmä teki tempun sinulle? Mainitse ystävällisesti alla olevissa kommenteissa.

Koska olet täällä, älä unohda tarkistaa hyödyllistä sisältöä, jotta voit parantaa tietämystäsi päivittäin käyttämästäsi laitteesta.

 • Parhaat langattomat kuulokkeet iPhonelle
 • Kuinka tarkistaa reaaliaikainen kuulokkeiden äänitaso iPhonessa ja iPadissa
 • Vain iPhone-kuulokkeet tai AirPodit toistetaan yhdessä korvassa? Kuinka korjata se
 • Parhaat vedenpitävät kuulokkeet uimiseen

Uusimmat viestit