Kuinka salata Mac HDD ja ulkoinen USB Macissa

Kuinka pitkälle haluaisit mennä suojellaksesi Maciasi luvattomalta käytöltä? Jos vastaus kysymykseen on siltä osin kuin se kestää, olet todennäköisesti kiinnostunut tietämään FileVaultista - erittäin edistyneestä salausmekanismista, jonka avulla voit soveltaa ylimääräistä suojaustasoa sekä Mac HDD: si että Mac-pohjaiseen ulkoiset USB: t. Pysy kanssamme, kun käsittelemme File Vaultin tärkeimpiä ominaisuuksia ja kuvaamme prosessia, jota voit käyttää sisäisten ja ulkoisten kiintolevyjen suojaamiseen tällä apuohjelmalla.

Kuinka salata Mac-kiintolevy ja ulkoinen USB Mac OS X El Capitanissa FileVaultin avulla

Mikä on FileVault?

Aloitetaan lyhyestä esittelystä. FileVault on koko levyn salausmenetelmä, joka käyttää XTS-AES 128-salausta estääkseen luvattoman pääsyn Maciin. Ensimmäinen käyttöönotto vuonna 2003, järjestelmä salaa ja purkaa Mac-levyt lennon aikana. Kun Mac sammutetaan, FileVault salaa sen ja lukitsee sen salasanalla. Järjestelmään pääsemiseksi käyttäjän on näppäiltävä salasana lukituksen avaamiseksi ja salauksen purkamiseksi.

Jotta voit käyttää FileVaultia turvallisesti, sinun on aina muista salasanasi oikein. Voit varmuuskopioida salasanasi Apple-palvelimelle. Varmuuskopiointi on suojattu kolmella turvakysymyksellä. Voit käyttää varmuuskopioitua salasanaa vastaamalla turvakysymyksiin.

FileVaultin nykyinen versio tunnetaan nimellä FileVault 2, ja se on parannettu versio alkuperäisestä tai ”Legacy FileVault” -sovelluksesta. FileVault 2: ta ei voida käyttää kaikissa Mac-tietokoneissa ja kaikissa asemamäärityksissä. Se voidaan ottaa käyttöön vain yhdellä asemalla, joka sisältää OS X- ja Recovery-osiot.

Mac-kiintolevyaseman salauksen lisäksi FileVault 2 auttaa salaamaan irrotettavat asemat. Näin voit suojata Time Machine -varmuuskopioasemasi. Järjestelmän lisäetuna on mahdollisuus pyyhkiä kaikki salausavaimet ja kaikki tiedot välittömästi Maciltasi, jolloin kaikki tiedot eivät ole täysin käytettävissä. Siksi on melko kätevä apuohjelma Macin ja siinä olevien tärkeiden tietojen suojaamiseen.

Vaikka se on todennäköisesti tehokkain tapa varmistaa, että tietosi ovat aina turvallisia, FileVault 2: lla on haittoja, heikentynyt suorituskyky on merkittävä. Salaus ja salauksen purku lennon aikana vie veronsa prosessorilta, ja vanhemmilla ydinprosessoreilla varustetuissa järjestelmissä suorituskyky viivästyy huomattavasti.

Näkymä, josta sinun tulisi huolehtia FileVault 2: n käytön aikana, on se, että se on kaikille avoin, kun järjestelmä on kirjautunut sisään. Tämä tarkoittaa, että kun olet avannut Macin lukituksen ja purkanut salauksen salasanallasi, jos joku pääsee käsiksi koneeseen tietoja voidaan hyvin varastaa. Siksi sinun on varmistettava, ettet jätä Maciasi valvomatta, jos se on auki. Salatun aseman lukitsemiseksi kokonaan, paras tapa on Macin täydellinen sammutus.

FileVaultin ottaminen käyttöön Mac HDD: llä

Voit ottaa FileVault-salauksen käyttöön Mac-kiintolevyllä seuraavasti:

Vaihe 1. Kirjaudu OS X El Capitaniin järjestelmänvalvojan tilillä.

Vaihe # 2. Valitse Omenavalikko (vasen yläkulma) → Järjestelmäasetukset.

Vaihe # 3. Napsauta Suojaus ja yksityisyys.

Vaihe # 4. Valitse FileVault-välilehti ja napsauta riippulukkoa (ponnahdusikkunan vasen alakulma.)

Vaihe # 5. Anna järjestelmänvalvojan nimi ja salasana pyydettäessä.

Vaihe # 6. Napsauta Käynnistä FileVault -painiketta.

Jos Macilla on tili useammalla kuin yhdellä käyttäjällä, jokaisen käyttäjän on näppäiltävä salasanansa levyn lukituksen avaamiseksi. Mac näyttää tätä koskevan viestin, kun aktivoit FileVaultin. Napsauta Ota käyttäjä käyttöön -painiketta ja kirjoita käyttäjän salasana. Kaikki FileVaultin käyttöönoton jälkeen lisätyt käyttäjätilit otetaan automaattisesti käyttöön.

merkintä: Oletusarvon mukaan FileVault salaa aseman tilisi salasanalla. Jos unohdat sen, luodaan palautusavain, jonka avulla voit edelleen avata aseman. Tämä avain näkyy kuitenkin vain kerran, joten kirjoita avain muistiin ja tallenna se turvallisesti, jos ja kun se tapahtuu.

Kun FileVault on otettu käyttöön, Mac käynnistyy uudelleen ja kehottaa sinua kirjautumaan sisään tilisi kirjautumistiedoilla. Sinun on annettava salasanasi joka kerta, kun haluat kirjautua sisään, kun FileVault on käytössä. Kun kirjaudut sisään, salausmekanismi jatkuu taustalla, joten voit jatkaa Macin käyttöä ilman esteitä.

FileVaultin ottaminen käyttöön Macin ulkoisella USB: llä

Koska useimmat USB-asemat alustetaan FAT-tiedostojärjestelmällä, et voi salata sitä suoraan. Ensin sinun on alustettava ulkoinen USB uudelleen Mac OS Extended (Journaled) -tiedostojärjestelmäksi. Sen jälkeen voit ottaa salauksen käyttöön. Salattuaan se muunnetaan Mac OS Extended (Journaled, Encrypted) -tiedostojärjestelmäksi.

Tässä on vaiheet ulkoisen USB: n salaamiseksi FileVaultilla:

Vaihe 1. Avaa Finder ja valitse ulkoinen USB vasemmalla olevasta asemaluettelosta.

Vaihe # 2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Salaa & flashdrivename>

Vaihe # 3. Näppäile salaussalasana, tarkista se ja anna myös vihje pyydettäessä.

merkintä: Salausprosessi voi kestää jonkin aikaa USB-koon mukaan. Edistymisen ilmaisinta ei ole, joten ainoa tapa kertoa siitä olisi USB: n merkkivalo. Älä irrota, ennen kuin valo vilkkuu jatkuvasti.

Kun asema on salattu, sinua pyydetään antamaan asettamasi salasana aina, kun haluat käyttää asemaa.

Kuinka katkaista USB-aseman salaus

Tässä osassa selitetään vaiheet, joilla puretaan FileVault 2: lla salattu ulkoinen USB.

merkintä: Salauksen purku alustaa aseman siten, että vältät tietojen menetyksen, kloonaa salattu asema ennen salauksen purkamista.

Vaihe 1. Kirjaudu OS X El Capitaniin järjestelmänvalvojan tilillä.

Vaihe # 2. Valitse Apuohjelmat → Sovellus → Finder ja käynnistä Terminal.

Vaihe # 3. Tyyppi diskutil cs -luettelo ja paina Return.

Vaihe # 5. Kopioi tuloksena olevaan koodiin aakkosnumeerinen jakso "Loogisen äänenvoimakkuusryhmän" viereen.

Vaihe # 6. Tyyppi diskutil cs poista XXXX____YYYY___ZZZZ___XYZ ja paina palata.

Salaus pois käytöstä Mac HDD: ssä ja ulkoisessa asemassa

Poista aseman salaus käytöstä seuraavasti:

Vaihe 1. Kirjaudu OS X El Capitaniin järjestelmänvalvojan tilillä.

Vaihe # 2. Valitse Omenavalikko (vasen yläkulma) → Järjestelmäasetukset → Suojaus ja yksityisyys.

Vaihe # 3. Valitse FileVault-välilehti ja napsauta riippulukkoa (ponnahdusikkunan vasen alakulma.)

Vaihe # 4. Syötä järjestelmänvalvojan nimi ja salasana pyydettäessä.

Vaihe # 5. Napsauta "Sammuta FileVault" -painiketta.

Vaihe # 6. Käynnistä Mac uudelleen.

Lopuksi

FileVault 2 on erittäin hyödyllinen järjestelmä suojaamaan Maciasi, mutta se voi osoittautua kalliiksi suorituskyvyn kannalta. Lisäksi on varotoimia, jotka kannattaa ottaa huomioon työskennellessäsi sen kanssa, joten käytä sitä viisaasti, muuten saatat saada tärkeitä tietoja, jotka on lukittu Mac-kiintolevylle tai ulkoiseen USB-asemaan ikuisesti.

Uusimmat viestit