iOS 14: iCloud-avaimenperän käyttäminen iPhonessa tai iPadissa

On mahdotonta muistaa kaikkien käyttämiemme sivustojen ja sovellusten käyttäjänimeä ja salasanaa. Toki, voit käyttää yhtä iOS: n käytettävissä olevista salasanojen hallintaohjelmista, mutta miksi luottaa kolmannen osapuolen palveluun, kun sinulla on sisäänrakennettu työkalu - iCloud-avaimenperä. Näin määrität ja käytät iCloud-avaimenperää iPhonessa ja iPadissa, jossa on iOS 14 tai 13.

 • Mikä on Apple iCloud -avaimenperä?
 • ICloud-avaimenperän kytkeminen päälle iPhonessa tai iPadissa
 • ICloud-avaimenperän sammuttaminen iPhonessa tai iPadissa
 • Kuinka tarkastella tallennettuja iCloud-avainnipun salasanoja
 • Luottokorttien ja henkilökohtaisten tietojen lisääminen iCloud-avaimenperään

Mikä on Apple iCloud -avaimenperä?

iCloud-avainnippu iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Macissa salaa ja tallentaa käyttäjänimesi, salasanasi, Wi-Fi-salasanasi, luottokorttitiedot ja muut suojatut tiedot. Sen jälkeen voit antaa kirjautumissähköpostin ja salasanan nopeasti, kun yrität käyttää palvelua. iCloud-avaimenperä antaa sinun myös tarkastella tallennettuja salasanoja ja pitää kaiken päivitettynä kaikissa Apple-laitteissasi. Katsotaan miten.

ICloud-avaimenperän ottaminen käyttöön iPhonessa

 1. Avaa asetukset sovellus iPhonessa tai iPadissa
 2. Napauta Applen henkilökortti Alusta
 3. Napauta iCloud.
 4. Selaa vähän ja napauta Avaimenperä.
 5. Laittaa päälle iCloud-avaimenperä.
 6. Anna Apple ID -salasanasi pyydettäessä
 7. Nyt on yksi viimeinen turva-askel:
 • Jos olet määrittänyt iCloud-avaimenperän aiemmin, sinua pyydetään antamaan iCloud-turvakoodi. Jos et ole tehnyt niin, sinua pyydetään luomaan turvallinen salasana. Muista muistaa se
 • Jos sinulla on useita Apple-laitteita, jotka on allekirjoitettu tällä Apple ID: llä, voit myös helposti tarkistaa sen. Seuraa vain näytön ohjeita

Tästä lähtien, kun kirjaudut sisään tai vaihdat salasanaa Safarissa ja useimmissa sovelluksissa, näet kehotteen Tallenna salasana. iCloud-avaimenperä ehdottaa myös vahvaa salasanaa, jota voit käyttää.

Apple ei voi lukea iCloud-avaimenperään tallennettuja tietoja. Se on suojattu 256-bittisellä AES-salauksella tallennuksen ja lähetyksen aikana.

ICloud-avaimenperän sammuttaminen iPhonessa tai iPadissa

Noudata yllä olevia vaiheita ja sammuta kytkin. Sinulta saatetaan kysyä, haluatko säilyttää vai poistaa salasanat. Jos päätät pitää nämä tiedot laitteellasi, niitä ei poisteta paikallisesti. Mutta sitä ei luonnollisesti päivitetä, kun teet muutoksia (lisäät tai päivität salasanoja jne.) Muilla Apple-laitteilla.

Jos päätät poistaa tiedot, ne poistetaan tältä iPhonelta tai iPadilta. Mutta se on saatavana muilla Apple-laitteillasi. Jos et kuitenkaan halua säilyttää iCloud-avaimenperän tietoja ainakin yhdessä Apple-laitteessa, ne poistetaan jopa iCloud-palvelimilta.

Kuinka tarkastella tallennettuja iCloud-avainnipun salasanoja

Kun olet määrittänyt iCloud-avaimenperän iPhonellesi, tallennettuihin tietoihin on helppo päästä. Voit tehdä sen manuaalisesti Asetukset-sovelluksesta tai pyytää Siriä näyttämään salasanasi. Sieltä voit kirjoittaa tunnistetiedot tai jopa kopioida ne tai jakaa ne AirDropin kautta. Jos haluat lisätietoja, seuraa askel askeleelta opastamme, kuinka löytää tallennettuja salasanoja iPhonesta.

Luottokorttien ja henkilökohtaisten tietojen lisääminen iCloud-avaimenperään

iCloud-avaimenperä helpottaa myös henkilötietojesi ja maksukorttitietojesi syöttämistä verkkosivustoille ja sovelluksiin. Tätä varten ne on lisättävä ja otettava käyttöön Asetuksissa.

 1. Avaa asetukset -sovelluksen iPhonessa tai iPadissa
 2. Selaa alaspäin ja napauta Safari.
 3. Napauta Automaattinen täyttö.
 4. Henkilötietoja varten: Ota käyttöön vaihtaminen Käytä yhteystietoja. Napauta sitten Omat tietoni ja valitse yhteystietokortti.
 5. Luottokortille: Ota käyttöön vaihtaminen Luottokortit. Napauta sitten Tallennetut luottokortit. Todenna, jos sitä pyydetään
 6. Napauta Lisää luottokortti.
 7. Napauta Käytä kameraa tai syötä tiedot käsin.
 8. Napauta lopuksi Tehty.

Automaattisen täytön lopettaminen henkilökohtaiset tietosi tai luottokorttitietosi, sammuttaa kytkimen vaiheissa 4 ja 5 ”Käytä yhteystietoja” ja 'Luottokortit,' vastaavasti.

Tallennetun kortin poistaminen, noudata yllä olevia ohjeita, napauta ”Tallennetut luottokortit” ja todentaa. Lopuksi pyyhkäise oikealta vasemmalle kortilla ja napauta 'Poistaa.' Voit myös napauttaa 'Muokata,' valitse yksi tai useampi kortti ja napauta 'Poistaa' vasemmasta yläkulmasta.

Siinä kaikki, ihmiset!

Näin voit asettaa ja käyttää upeaa iCloud-avaimenperää iOS-laitteellasi. Laitteidesi ja tietojesi turvallisuuden ylläpitämiseksi sinun on pidettävä iPhonesi ja iPadisi päivitettynä sekä käyttämällä kaksivaiheista todennusta (paitsi Apple ID: lle, myös muille palveluille, kuten Facebook, Twitter, Pankki jne.)

Haluat ehkä katsoa:

 • Safarin lukulistan poistaminen iPhonesta, iPadista ja Macista
 • Yksityisen selaamisen käyttöönotto Safarissa
 • Parhaat mikrobilääkekotelot iPhonelle

On kysymys? Kysy alla olevasta kommenttiosasta.

Uusimmat viestit