Jaetun näytön käyttäminen Macissa (Ultimate Guide)

Jaetun näkymän avulla voit käyttää kahta sovellusta Mac-näytössä samanaikaisesti. Molemmat ikkunat vievät ruudun kaksi puolta ja helpottavat moniajoa. Tämän vaiheet poikkeavat hieman macOS Catalinasta ja sitä uudemmista verrattuna vanhoihin versioihin. Tässä täydellisessä oppaassa haluan näyttää, kuinka siirtyä jaetun näytön tilaan, miten sitä käytetään, kuinka poistut siitä ja paljon muuta.

Merkintä: Seuraavat vaiheet Split View -toiminnon ottamiseksi käyttöön ja käyttämiseksi toimivat kaikissa MacBook Pro-, Air-, iMac-, iMac Pro-, Mac Mini-, Mac Pro- ja muissa Mac-tietokoneissa, joissa on OS X El Capitan tai uudempi.

 • Jaetun näytön ottaminen käyttöön Macissa macOS Catalinassa ja Big Surissa
 • Jaetun näytön ottaminen käyttöön macOS Mojavessa tai aikaisemmin
 • Jaetun näytön kytkeminen päälle Mission Control -sovelluksella
 • Kuinka työskennellä jaetussa näkymässä Macissa
 • Kuinka poistua jaetusta näytöstä
 • Kuinka käyttää ikkunan napsautusta Macissa

Jaetun näytön ottaminen käyttöön Macissa macOS Catalinassa ja Big Surissa

 1. Varmista, että vähintään kaksi tuettua sovellusta tai kaksi saman sovelluksen ikkunaa (kuten kaksi Chrome-ikkunaa) ovat auki.
 2. Aseta hiiri / ohjauslevyn osoitin vihreä koko näytön painike sovellusikkunan vasemmassa yläkulmassa.
 3. Klikkaa Laattaikkuna näytön vasemmalle puolelle tai Ikkuna ruudun oikealle puolelle. Nykyinen sovellus vie Mac-näytön yhden puolen.
 4. Napsauta sovellusta toiselta puolelta. Se vie jäljellä olevan tilan. Nyt sinulla on kaksi sovellusta vierekkäin Split View -näkymässä koko Mac-näytössä.

Huomautuksia

 • Jaetun näkymän avaaminen tässä artikkelissa kuvatulla tavalla ei onnistu? Napsauta Apple-logo → Järjestelmäasetukset → Tehtävänhallinta → Valitse ruutu 'Näyttöillä on erilliset tilat.
 • Joitakin sovelluksia, kuten VLC, ei voi käyttää jaetun näytön tilassa.

Jaetun näytön ottaminen käyttöön macOS Mojavessa tai aikaisemmin

 1. Avaa kaksi sovellusta tai ikkunaa Macilla.
 2. Paikka vihreän koko näytön painikkeen osoitin ja pidä sekunniksi tai kahdeksi. Ikkuna kutistuu ja vie näytön vasemman osan. Jätä ruumasta.
 3. Valitse toinen ikkuna oikealta puolelta avataksesi molemmat sovellukset jaetussa näkymässä.

Jaetun näytön ottaminen käyttöön Mission Control -sovelluksella

Voit siirtyä jaettuun näkymään Mission Control -toiminnon avulla. Näin.

 1. Klikkaa vihreä painike jotta sovellus voi käynnistää sen koko näytössä.
 2. Avata Tehtävän hallinta. Tähän on useita tapoja.
  • Paina Mission Control -näppäintä näppäimistöltä tai kosketuspalkista.
  • Pyyhkäise ylös kolmella tai neljällä sormella ohjauslevyllä.
  • Käynnistä Mission Control Launchpad- tai Applications-kansiosta.
  • Kaksoisnapauta Magic-hiiresi pintaa kahdella sormella.
 3. Vedä yhtä sovellusikkunasta koko näytön sovelluksen pikkukuvassa. Molemmat sovellukset avautuvat vierekkäin jaetun näytön tilassa. Napsauta jaetun näkymän pikkukuvaa käyttääksesi niitä yhdessä.

Pro-vinkki: Onko sinulla kaksi sovellusta, molemmat koko näytön tilassa? Käynnistä Mission Control ja vedä vaakatasossa toistensa yli päästäksesi jaettuun näyttöön.

Kuinka työskennellä jaetussa näkymässä Macissa

Kun olet avannut sovellukset yhdessä Split View -näkymässä, voit käyttää niitä tehokkaasti tarpeidesi mukaan.

  • Kuinka käyttää kahta Mac-sovellusta vierekkäin jaetussa näkymässä
  • Windowsin koon muuttaminen jaetussa näkymässä
  • Ikkunapaikkojen vaihtaminen jaetussa näkymässä
  • Valikkorivin näyttäminen jaetussa näkymässä
  • Kuinka näyttää telakka jaetussa näkymässä
  • Kuinka siirtyä muihin sovelluksiin tai työpöydälle jaetussa näytössä

Kuinka käyttää kahta Mac-sovellusta vierekkäin jaetussa näkymässä

Napsauta mitä tahansa sovelluksen kohtaa käyttääksesi sitä. Napsauta toista sivua käyttääksesi sovellusta. Voit vierittää kummankin ikkunan sivua / sisältöä viemällä osoittimen niiden päälle; napsauttamatta.

Windowsin koon muuttaminen jaetussa näkymässä

Aseta osoitin mihin tahansa kahden ikkunan väliseen pystyviivaan. Säädä ikkunan kokoa vetämällä vasemmalle tai oikealle. Jotkin sovellukset, kuten Pages, eivät välttämättä salli sinun pienentää niiden kokoa jaetun näytön tilassa. Voit kuitenkin lisätä sitä.

Ikkunapaikkojen vaihtaminen jaetussa näkymässä

Vedä yhtä ikkunaa toiselle puolelle vaihtaaksesi sen vasemmalta oikealle tai päinvastoin. Tätä varten aseta osoitin mihin tahansa sovellusikkunan ylimpään alueeseen ja vedä se vaakasuunnassa toiselle puolelle.

Valikkorivin näyttäminen jaetussa näkymässä

Siirrä hiiren osoitin näytön yläosaan nähdäksesi kyseisen sovelluksen valikot. Napsauta toista sovellusta jaetussa näkymässä ja vie osoitin näytön yläosaan nähdäksesi sen valikot.

Kuinka näyttää telakka jaetussa näkymässä

Vie hiiren osoitin alaosaan (tai vasemmalle tai oikealle, jos siellä telakka yleensä istuu). Napsauta sovellusta Dockista avataksesi sen uudessa tilassa (työpöytä).

Kuinka siirtyä muihin sovelluksiin tai työpöydälle ollessasi jaetussa näytössä

Jaettu tila avautuu aina uudessa tilassa (työpöytä). Näet muut sovellukset tai alkuperäisen työpöydän pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle ohjauslevyn kolmella tai neljällä sormella. Voit myös painaa Control + vasen tai oikea nuolinäppäin. Tai käytä Mission Control -toimintoa.

Kuinka poistua jaetusta näytöstä

 1. Vie osoitin ikkunan vasempaan yläkulmaan nähdäksesi kolme painiketta (sulje, pienennä, koko näyttö).
 2. Napsauta vihreää koko näytön painiketta. Tuo sovellusikkuna poistuu jaetusta näkymästä ja avautuu normaalissa koossa erillisessä tilassa. Toinen sovellusikkuna, joka oli osa jaettua näkymää, siirtyy koko näytön tilaan.
 3. Tai napsauta punaista painiketta. Tämä sulkee kyseisen sovellusikkunan. Toinen sovellus siirtyy koko näytön tilaan.

Kuinka käyttää ikkunan napsautusta Macissa

Ikkunan napsautuksella voit sijoittaa sovelluksia vierekkäin siirtymättä jaettuun näkymään. Tämän seurauksena ylävalikkorivi ja Dock näkyvät.

Jos haluat käyttää vaivatonta ikkunan napsautusta, varmista, että Macissasi on macOS Catalina tai uudempi. Aseta osoitin vihreä koko näytön painike. Paina seuraavaksi vaihtoehto avain. Valitse lopuksi Siirrä ikkuna näytön vasemmalle puolelle tai Siirrä ikkuna näytön oikealle puolelle.

Toista tämä muille sovellusikkunoille. Molemmat ikkunat vievät nyt puolet näytöstä. Telakka ja valikkopalkki ovat myös näkyvissä.

Aikaisemmissa Mac-tietokoneissa voit tehdä tämän manuaalisesti sijoittamalla osoittimen ikkunan reunaan ja muuttamalla sen kokoa.

Jos haluat vielä parempia hallintatoimia kuin mitä macOS tarjoaa, kokeile kolmannen osapuolen työkaluja, kuten Magnet.

Käärimistä…

Tämä on melkein kaikki mitä sinun on tiedettävä, jotta pääset alkuun Split View -sovelluksella Macissa. Useissa tilanteissa, kuten raporttien tekeminen, artikkeleiden kirjoittaminen tai median kopioiminen asemasta toiseen, kahden Mac-sovelluksen käyttö rinnakkain on kätevää.

Voit myös nauttia jaetusta näytöstä iPad Air 2: lla tai uudemmalla. Koska myös iPhone-näytön koot ovat suurentumassa jokaisen version kanssa, olisi mielenkiintoista käyttää kahta tai useampaa sovellusta kerrallaan (kuten Android-puhelimet)! Tästä lähtien olet rajoitettu Kuva kuvassa -tilaan iPhonessa, jossa on iOS 14!

Haluat lukea myös nämä viestit:

 • Kuinka tallentaa Mac-näyttösi
 • Kuinka pyyhkiä Mac etänä
 • Näyttökuvan ottaminen Macissa
 • Ohjauskeskuksen käyttäminen Macissa

Uusimmat viestit