iPhone-asetukset, jotka sinun pitäisi muuttaa heti! [Käytännön video]

Sait juuri iOS: llä ja etsit tapaa mukauttaa iPhonen asetuksia täydellisesti? Rentoutua. Olen täällä kävelemässä läpi 22 välttämätöntä iPhone-asetusta, joka sinun on muutettava. Vaikka olisit käyttänyt iOS: ää pitkään, et ehkä ole löytänyt joitain merkittävimpiä ominaisuuksia. Käyttöjärjestelmästä on tullut enemmän kuin luulet luultavasti estämällä luvattoman pääsyn arkaluontoisiin tietoihin, parantamalla katselukokemustasi ja lisäämällä ylimääräisen suojaustason iPhoneen.

Joten joko katsele käytännön videota tai katso vilkaisu jokaiseen luettelomerkkiin konfiguroidaksesi kaiken, mikä on tärkeää sekä älypuhelimellesi että käyttäjäkokemuksellesi!

22 iPhonen asetukset, joista sinun on tiedettävä

# 1. Rajoita mainosten seurantaa

Käyttösi perusteella Apple näyttää mainoksia, jotka saattavat kiinnostaa sinua. Voit kuitenkin rajoittaa mainosten seurantaa kohdistettujen mainosten vastaanottamiseen. Voit tehdä sen avaamalla Asetukset-sovellusYksityisyysRullaa alas ja napauta Mainontakiihottua rajoitusmainosten seurannan kytkin.

Lue täältä: Mainosten seurannan poistaminen käytöstä iPhonessa ja iPadissa.

# 2. Sammuta iPhone Analytics ja järjestelmäpalvelut, jos haluat lopettaa tietojen jakamisen Applen kanssa

Applella on oltava iPhonen diagnostiikka- ja käyttötiedot, jotta voit parantaa kokemustasi. Saat kuitenkin täydellisen vapauden kieltäytyä näistä asioista omilla ehdoillasi.

Ohjaa nämä asiat. Avaa Asetukset-sovellus → Tietosuoja → Sijaintipalvelut → vieritä alaspäin ja napauta Järjestelmäpalvelut. Tässä näytössä voit poistaa pääsyn useisiin asioihin, kuten sijaintipohjaisiin Apple-mainoksiin, ehdotuksiin, iPhone-analytiikkaan ja muuhun. Joten hienosäädä kaikki tarpeidesi mukaan.

iTunes- ja sovelluskaupat muuttavat asetuksia iPhonessa

# 3. Poista sovellusten sisäiset arviot ja arvostelut käytöstä

Toisinaan sovelluksen sisäiset arviot ja arvostelut näyttävät olevan liian häiritseviä varsinkin kun ne alkavat näkyä yhä uudelleen. Onneksi on nopea tapa sammuttaa tällaiset ponnahdusikkunat.

Voit tehdä tämän käynnistämällä Asetukset-sovelluksen ja siirtymällä iTunes & App Store -osioon. Sammuta sitten sovellusten sisäiset arviot ja arvostelut -valinta.

# 4. Poista Video Auto-Play käytöstä

Lyhyet sovellusten ja pelien esikatselut ovat hyödyllisiä, koska niiden avulla voit tarkastella nopeasti heidän tarjontaansa. Ne voivat kuitenkin tyhjentää iPhonen akun ja syödä myös runsaasti matkapuhelintietojasi.

Mutta älä huoli, sillä voit helposti poistaa automaattisen videotoiston käytöstä selataksesi App Storea täydellä mielenrauhalla.

Voit tehdä sen siirtymällä Asetukset-sovellukseen → iTunes & App Store → napauttamalla Videon automaattinen toisto. Voit nyt poistaa tämän ominaisuuden käytöstä kokonaan valitsemalla Ei käytössä tai sallia videoiden toiston vain Wi-Fi-yhteydellä.

Kiristä iPhonen suojausasetuksia

# 5. Vaihda salasana aakkosnumeeriseksi

Nelinumeroista salasanaa ei suositella parista syystä. Ensinnäkin se on hieman helpompi arvata. Ja toinen, tiedät kuinka tuhoisa se voi olla arkaluonteisille tiedoillesi.

Jos haluat vaihtaa salasanan aakkosnumeeriseksi, avaa Asetukset-sovellus → Kasvot / kosketustunnus → osoita Muuta salasana. Syötä sitten vanha salasanasi → napauta Tunnuskoodiasetukset → Valitse Mukautettu aakkosnumeerinen. Aseta sitten vahva salasana tavalliseen tapaan.

# 6. Poista käytöstä Sirin, kotiohjauksen ja ohjauskeskuksen käyttö lukittuina

Vaikka on hyödyllistä käyttää nopeasti joitain eniten käytettyjä asioita, kuten Siriä, Ohjauskeskusta, Lompakkoa ja muuta, suoraan lukitusnäytöltä, mutta se paljastaa myös yksityisyytesi. Siksi on parempi poistaa pääsy tällaisiin olennaisiin ominaisuuksiin.

Voit tehdä sen käynnistämällä Asetukset-sovellus → Kasvot / kosketustunnus ja salasana → pyyhkäisemällä hieman alaspäin sallia pääsy lukittuina -osioon.

Nyt saat mahdollisuuden poistaa pääsy moniin asioihin, kuten Ohjauskeskus, Ilmoituskeskus, Siriin ja muuhun. Poista käytöstä suojattavien ominaisuuksien kytkimet.

# 7. Ota kaksitekijäinen todennus käyttöön lisää turvallisuutta varten

Applen kaksitekijäinen todennus lisää laitteellesi toisen suojaustason. Se voi viedä pitkälle tarjoamalla vahvan suojan paitsi henkilökohtaiselle laitteellesi myös suojaamaan tietojasi joutumasta vääriin käsiin. Joten varmista, että pidät sen käytössä.

Aloita avaamalla Asetukset-sovellus → Profiilisi → Salasana ja suojaus → kirjoittamalla Apple ID -salasana → Ota kaksitekijäinen todennus käyttöön → Napauta Jatka. Ja aseta se sitten noudattamalla ohjeita.

# 8. Poista USB-lisävarusteet käytöstä

USB Restricted Mode on hyvin harkittu suojausominaisuus, joka suojaa iPhonea hakkeroinnilta. Se estää laitettasi muodostamasta yhteyttä lisälaitteeseen, jos sitä ei ole avattu yli tunnin ajan.

Varmista, että tämä suojaus on päällä, siirtymällä Asetukset-sovellukseen → Kasvot / kosketustunnus ja salasana. Varmista sitten, että USB-lisävarusteiden kytkin on kytketty pois päältä.

Älä hämmenty, koska kun kytkin on PÄÄLLÄ, lisävarusteiden sallitaan liittyä laitteeseesi ilman rajoituksia.

# 9. Rajoita mikrofonin ja kameran käyttö tiettyihin sovelluksiin

Olet saattanut antaa monien sovellusten käyttää mikrofonia ja kameraa iPhonessa. Mutta tiesitkö, että voit estää nämä sovellukset käyttämästä mikrofonia tai kameraa? Pistokkeen kiinnittäminen niihin on melko yksinkertaista.

Käynnistä Asetukset-sovellus → Tietosuoja → Napauta nyt Mikrofoni ja sammuta kytkin sen sovelluksen vieressä, jota et enää halua käyttää mikrofonia.

Vastaavasti voit napauttaa Kamera ja poistaa sitten kytkimen käytöstä sovelluksille, joiden haluat pysyä poissa laitteen kamerasta.

# 10. Ota SIM-kortin PIN-koodi käyttöön

Entä jos joku varastaa iPhonen ja alkaa käyttää SIM-korttia kiristämään muita? Voi… se on katastrofi - lievästi sanottuna!

Miksi antaa kenellekään mahdollisuus vaarantaa elämäsi, kun voit ottaa SIM-kortin PIN-koodin käyttöön ja estää häntä käyttämästä sitä. Päästäksesi liikkeelle, avaa Asetukset-sovellus → Matkapuhelin- / matkapuhelindata → SIM-kortin PIN-koodi → kytke päälle SIM-kortin PIN-koodin kytkin → anna PIN-koodi ja olet valmis!

# 11. Mukauta yksityisyyttä ja turvallisuutta Safarissa

“Safari” tekee verkkoselaamisesta turvallisemman. Voit mukauttaa sitä edelleen pitämään roskapostittajat tai dataseurannat loitolla.

Voit tehdä sen siirtymällä Asetukset-sovellukseen → Safari → Tietosuoja ja suojaus -kohdassa, sinulla on useita vaihtoehtoja, kuten estää sivustojen välinen seuranta, estää kaikki evästeet, saada vilpilliset verkkosivustovaroitukset ja paljon muuta.

Joten säädä kaikkea selataksesi verkkoa entistä paremmin!

Säädä näyttöä ja kirkkautta parantamaan katselua

# 12. Säädä automaattista lukitusta

iOS lukitsee iPhonen automaattisesti ennalta määrätyn ajan kuluttua, kun se ei havaitse ihmisen vuorovaikutusta. Se ei vain estä tarpeetonta virrankulutusta, vaan myös estää muita katsomasta sisältöäsi.

On parempi pitää automaattinen lukitus minimitasolla. Koska näyttö himmenee automaattisesti ennen 10 sekuntia, 30 sekunnin vaihtoehto olisi hieman liian lyhyt. Joten valitse joko 1 tai 2 minuutin vaihtoehto, koska se sopii useimpiin tarpeisiisi.

Tämän hienosäätö; avaa Asetukset-sovellus → Näyttö ja kirkkaus → Automaattinen lukitus. Nyt sinun pitäisi nähdä useita vaihtoehtoja, kuten 30 sekuntia, 1 minuutti jne. Valitse haluamasi vaihtoehto pitäen mielessä laitteesi turvallisuus.

# 13. Ota käyttöön True Tone ja Night Shift

True Tone ja Night Shift on suunniteltu parantamaan katselukokemusta. Vaikka True Tone mukauttaa iPhonen näytön automaattisesti ympäröivien valaistusolosuhteiden mukaan, Night Shift muuttaa ihanteellisesti näytön värejä niin, että silmiesi mielestä on mukavampaa tarkastella sisältöä.

Ota nämä ominaisuudet käyttöön siirtymällä kohtaan Asetukset → Näyttö ja kirkkaus.

saat True Tone -toiminnon käyttöön, kytke se päälle.

Aktivoi Night Shift napauttamalla sitä ja mukauttamalla sitä tarpeen mukaan.

Muutama tärkeämpi iPhone-asetus, jota sinun pitäisi vaihtaa

# 14. Ota Find My iPhone käyttöön kadonneen laitteen seuraamiseksi

“Löydä iPhoneni” tiedetään olevan edistynyt laiteseurantaominaisuus. Ja siitä voi olla valtava apu, kun löydät kadonneen laitteen. Joten varmista, että se on käytössä. Avaa Asetukset-sovellus → Profiilisi → iCloud → napauta Etsi iPhoneni. Ja varmista, että kytkin on PÄÄLLÄ.

# 15. Ota Wi-Fi Assist käyttöön

Kuvittele tilanne, jossa katselet suosikki Netflix-ohjelmiasi, yhtäkkiä Wi-Fi-yhteytesi muuttuu huolimattomaksi ja lopettaa katsomisen.

Eikö olisi parempi, jos laitteesi muodostaisi yhteyden automaattisesti mobiilidataan, kun Wi-Fi-yhteys on heikko? Täällä Wi-Fi Assist tulee peliin. Käynnistä se käynnistämällä Asetukset-sovellus → Matkapuhelin- / mobiilidata → vierittämällä alaspäin ja varmista, että Wi-Fi Assist -vaihto on päällä.

# 16. Optimoi varastointi erittäin tehokkaasti

Hyödyntämällä High-Efficiency-formaatin täyttä hyötyä voit pienentää valokuviesi ja videoidesi tiedostokokoa jopa 50%. Minulle se on paras tapa hallita tallennustilaa ja estää laitetta sotkemasta tilaa. Joten, älä koskaan jätä ampumatta.

Aloita käynnistämällä Asetukset-sovellus → selaa alaspäin ja napauta Kamera → Formaatit → varmista, että Suuri tehokkuus on valittuna.

# 17. Ota tavoitettavuus käyttöön

Vaikka ison näytön iPhonet sopivat erinomaisesti median katseluun, verkkoselaamiseen ja pelaamiseen, niitä ei ole helppo käyttää yhdellä kädellä. Jos laitteen käyttäminen yhdellä kädellä on sinulle hieman epämukavaa, sinun tulisi hyödyntää saavutettavuutta.

Ota se käyttöön avaamalla Asetukset-sovellus → Yleiset → Esteettömyys → ja kytkemällä sitten kytkin saatavuuteen.

Seuraavaksi aktivoi tämä ominaisuus iPhone X -sarjassa pyyhkäisemällä alaspäin sovellusten alarivin keskeltä.

Kun olet sovelluksen sisällä, kosketa sormeasi elepalkissa ja pyyhkäise alaspäin tavoitellaksesi tavoitettavuutta.

Klassisissa iPhone-laitteissa, kuten iPhone 7/7 Plus, 8/8 Plus ja Touch ID, sinun on kaksoisnapautettava Koti-painiketta.

Kun se on aktivoitu, ruudun yläosan sisältö liukuu alaspäin, joten peukalosi ja sormesi ovat mukavasti vuorovaikutuksessa niiden kanssa.

# 18. Poista näppäimistön napsautukset käytöstä

Vaikka näppäimistön napsautusäänellä voi olla hyödyllistä kertoa, että olet kirjoittanut kirjeen onnistuneesti, se voi osoittautua ärsyttäväksi varsinkin yöllä tai kokouksessa. Onneksi voit helposti sammuttaa sen.

Voit tehdä sen avaamalla Asetukset-sovelluksen → Äänet ja haptikot → ja sammuttamalla sitten kytkimen näppäimistön napsautuksia varten.

# 19. Poista automaattinen korjaus käytöstä näppäimistöistä

Älä ymmärrä minua väärin; Minusta näppäimistösovelluksen automaattinen korjaus on erittäin hyödyllinen, koska sen avulla voit kirjoittaa oikein. Toisinaan se ei kuitenkaan tunnu toimivan tahrattomasti ja saattaa jopa estää sinua kirjoittamasta nopeasti. Jos näin on, haluat ehkä poistaa sen käytöstä.

Voit tehdä tämän avaamalla Asetukset-sovelluksen → Yleiset → Näppäimistö ja sammuttamalla sitten automaattisen korjauksen kytkimen.

# 20. Aseta hätä-SOS

Hätä SOS on hengenpelastusominaisuus. Sen avulla voit soittaa nopeasti hätäpalveluihin napsauttamalla sivupainiketta 3 kertaa. Kun tiedät, kuinka merkittävä tämä ominaisuus on, varmista, että se on aina päällä Asetukset → SOS-hätäosassa.

# 21. Ota käyttöön Älä häiritse ajon aikana

Meidän kaikkien on luotava turvallista ajamista varmistaen, että noudatamme kaikkia sääntöjä huolellisesti. iOS: n mukana tulee erittäin arvostettu ominaisuus nimeltä "Älä häiritse ajon aikana", joka mykistää saapuvat puhelut, tekstiviestit ja ilmoitukset liikkeellä ollessasi estääkseen onnettomuuksia aiheuttavat häiriötekijät.

Voit ottaa sen käyttöön manuaalisesti tai automaattisesti aina, kun iPhone havaitsee auton kiihtyvyyden tai muodostaa yhteyden auton Bluetoothiin.

Aloita avaamalla Asetukset-sovellus ja siirtymällä Älä häiritse -osioon. Napauta sitten Aktivoi-kohdassa Älä häiritse ajon aikana. Valitse seuraavaksi haluamasi vaihtoehto.

Yksi huomionarvoinen asia on, että voit aktivoida tämän turvallisen ajo-ominaisuuden myös Ohjauskeskuksesta. Mutta ensin sinun on lisättävä se CC: hen. Voit tehdä tämän siirtymällä Asetukset-sovellukseen → Ohjauskeskus → Mukauta säätimiä → ja napsauttamalla DNDWD: n vasemmalla puolella olevaa + -painiketta. Nyt se on saatavilla CC: ssä.

# 22. Ota näyttöaika käyttöön

Apple on ottanut käyttöön vankan lapsilukko-ominaisuuden nimeltä “Screen Time” iOS 12: ssa. Voit käyttää tätä uutta lisäosaa paitsi seurata iPhonen käyttöä, myös päästä eroon älypuhelinten riippuvuudesta. Aloita avaamalla Asetukset-sovellus → Näytön aika. Nyt sinulla on useita vaihtoehtoja:

  • Seisokit: Sen avulla voit asettaa aikataulun, jonka aikana et halua käyttää laitettasi. Tarpeesi perusteella mukautat myös päivät sulkemaan pois sunnuntain tai asettamaan rajoituksen vain muutamaksi tunniksi tiettynä päivänä
  • Sovelluksen raja: Voit asettaa päivittäiset aikarajat sovellusluokille. Voit esimerkiksi määrittää asetukset käyttämään sovelluksia vain yhden tunnin ajan
  • Aina sallittu: Tässä osiossa näet sallitut sovellukset seisokkien aikana. Voit estää minkä tahansa sovelluksen pääsyn napauttamalla sen vasemmalla puolella olevaa + -painiketta. Ja jos haluat poistaa sovelluksen Sallittu-osiosta, napauta punaista painiketta sen vasemmalla puolella
  • Sisältö- ja tietosuojarajoitukset: Se antaa sinulle hallita monia asioita. Voit käyttää tätä vaihtoehtoa esimerkiksi rajoittaa iTunes & App Store -ostoksia, pitää eksplisiittistä musiikkia, uutisia, podcasteja poissa laitteestasi. Yksinkertaisesti, mene tänne mukauttamaan asetuksia vaatimuksesi mukaan

Vielä yksi erittäin tärkeä asia, muista asettaa näytön ajan salasana estääksesi ketään tekemästä muutoksia. Napsauta vain Screen Time Passcode → kirjoita koodi ja vahvista.

Saat lisätietoja näytön ajasta seuraamalla tätä täydellistä opasta.

Ole hyvä!

Pysy kuulolla lisää ...

Toivottavasti olet säätänyt kaiken tarpeidesi mukaan paremmin. Mikään ei tietenkään ole täydellistä, mutta iOS tarjoaa edistyneen tietoturvan, jotta tietosi ja yksityisyytesi pysyvät vartioiduina.

Lisäksi on olemassa melko paljon käyttäjäystävällisiä ominaisuuksia, kuten Jatkuvuus, joka tarjoaa saumattoman kokemuksen iDevicesissä.

Kun Apple yrittää aina parhaansa mukaan parantaa suorituskykyä, voimme odottaa iOS: n parantuvan edelleen. Kerro minulle ajatuksesi alla.

Haluat ehkä tarkastella nopeasti myös seuraavia viestejä:

  • Kuinka vastaanottaa väärennettyjä puheluja iPhonessa päästä eroon epämiellyttävistä tilanteista
  • Parhaat VPN: t Macille: Sano EI suojaamattomalle selaamiselle
  • Kuinka lukita sovelluksia iPhonelle ja iPadille salasanalla iOS 12: ssa
  • 12 vinkkiä iPhoneen turvallisemman ja turvallisemman tekemiseen

Uusimmat viestit