Eikö MacBookisi lataudu? Näin korjaat sen

Siirrettävyys on ensisijainen syy, miksi ihmiset ostavat kannettavia tietokoneita, kuten MacBook. Mutta usein tyhjentynyt akku MacBookissa jättää sen kuin tiili. Se on kaikkien käyttäjien turhauttavin tilanne, kun MacBook ei lataudu.

Uuden Applen alkuperäisen MagSafe-virtalähteen ostaminen ei ole vitsi, koska sen hinta on korkea. MagSafe-virtalähteet muodostavat magneeteilla yhteyden MacBookin ja AC-laturin välille. Tämä mekanismi on moitteeton ja tuskin toimintahäiriö, mutta kun se toimii, olet pulassa. Tässä vianmääritysoppaassa keskustellaan muutamista ratkaisuista korjata MacBookin akku ei lataudu.

Vinkkejä MacBookin korjaamiseen, joka ei lataudu

Aloitamme joistakin keskeisistä ratkaisuista, jotka saatat unohtaa rutiinielämässäsi.

Virtaliitäntä

MagSafe-virtalähde käyttää magneettisia pisteitä yhdistääkseen itsensä MacBookiin kannettavan tietokoneen lataamiseksi. Jos olet liittänyt MagSafe-laitteen sattumanvaraisesti, yhteys saattaa irrota tai yksinkertaisesti sitä ei ole kiinnitetty oikein korttipaikkaan.

Tarkista MacBook-sovittimen yhteys

Apple lähettää sinulle sovittimen kahdessa osassa: toinen liität seinään (irrotettava pistoke) ja toinen on neliön muotoinen sovitin. Irrota molemmat ja liitä sitten uudelleen varmistaaksesi oikean yhteyden.

Seinäpistorasiat

Käytätkö pistorasioita? Jos kyllä, varmista, että pistoke on päällä. Työnnä pistoke kotisi tai toimiston toiseen pistorasiaan.

Onko sovitin hyvässä kunnossa?

Jatkuvassa käytössä jotkut adapterit menettävät laadunsa, eivätkä ne ole enää koskemattomia. Onko lanka repeytynyt? Tässä tapauksessa sinun on vaihdettava sovitin. Pyydä ensin ystävääsi tai työtoveriasi lainaa sovitin; seuraavaksi voit myös käydä Apple Storessa saadaksesi uutta.

MagSafe-yhteys

MacBookin MagSafe-yhteys voi kerätä pölyä tai roskia, joten yhteys voi olla huono. Sinun on pidettävä tämä puhtaana, jotta Mac voidaan ladata tehokkaasti. Kun roskia alkaa kerääntyä satamissa tai niiden ympärillä, se haittaa yhteyttä ja aiheuttaa latausongelmia. Pidä MacBookin latausportit ja MagSafe-sovittimen pää puhtaana. Pyyhi roskat MacBookin latausportista ja MagSafe-sovittimesta pehmeällä harjalla.

Huoltoparisto

Kun MacBookin akku ei lataudu, järjestelmä kehottaa sinua vaihtamaan akun. Näet tämän ilmoituksen napsauttamalla akkukuvake valikkopalkista. Muutama vaihtoehto tulee näkyviin, ja jos löydät ”Palveluakku” viesti, sinun on vaihdettava MacBook-akku. Huomaa, että MacBookissa on edelleen heikko akku, mutta sitten se tyhjenee välittömästi, koska akku ei pidä virtaa pitkään.

Kun olet tarkistanut kaikki yllä olevat perusteet, voit mennä pidemmälle ja testata muita ratkaisuja korjata MacBookin latausongelma.

Tarkista ylikuumeneminen

Ylikuumeneminen on yleisin ongelma, jonka voimme unohtaa, kun MacBookin akku ei lataudu. Voit tuntea MacBookin kuumuuden kirjoittaessasi. Tässä tilanteessa voit irrottaa laturin ja antaa Macin jäähtyä hetkeksi. Varmista, ettei Macisi ole alttiina suoralle auringonvalolle. istu varjossa, jos työskentelet ulkona.

Järjestelmäasetukset

Tuleeko MacBookin akku edelleen? Sinun on tarkistettava Mac-tietokoneesi energiansäästöasetukset.

Napsauta ()Apple-logo päävalikosta. → Napsauta nyt Järjestelmäasetukset.

Napsauta sitten Energiansäästö-vaihtoehto ikkunasta.

Täällä sinun on valittava Akku-välilehti; oletusvalinta on virtalähde.

Tarkista nämä kaksi liukusäädintä:Tietokoneen lepotila ja Näytä lepotila. Molempien liukusäätimien tulisi olla vasemmalla; jos niiden arvoksi on määritetty Ei koskaan, vedä liukusäätimiä vasemmalle.

Applen ratkaisut

Jos MacBookin akku ei lataudu, Apple suosittelee muutamia vinkkejä:

  • Poista akku ja aseta se takaisin: Joissakin Applen kannettavissa tietokoneissa oli irrotettavia paristoja. Jos omistat yhden tällaisen kannettavan tietokoneen, voit poistaa akun ja asettaa sen takaisin varmistaaksesi, että akku on asennettu oikein
  • Nollaa järjestelmänhallinnan ohjain (SMC): Voit ratkaista joitain akkuihin liittyviä ongelmia palauttamalla SMC: n
  • Akun vaihto: Viimeisessä tapauksessa sinun on ostettava uusi akku ja asennettava se. Voit käydä läheisessä Apple Storessa tai ottaa yhteyttä AppleCareen. Jos Applen takuu kattaa Macin, se on hyvä; muuten vaihda paristo

SMC: n (System Management Controller) nollaaminen Mac-pöytätietokoneissa

Tämä on mahdollista, jos omistat MacBookin, jossa ei ole irrotettavaa akkua.

Jos sinulla on iMac, Mac mini, Mac Pro ja Xserve, voit nollata SMC: n noudattamalla ohjeita.

Vaihe 1. Sammuta ensin MacBook: () Apple-logo → Sammuta.

Vaihe # 2. Kun Mac sammuu, irrota virtajohto.

Vaihe # 3. Odota kunnes 15 sekuntia ja kytke sitten virtajohto takaisin.

Odota jälleen viisi sekuntia ja käynnistä Mac painamalla virtapainiketta.

Intel-pohjaisten Xserve-tietokoneiden käyttäjille, jotka eivät vastaa, he voivat sammuttaa paikallisesti tai käyttää etäkomentoja. Voit myös painaa virtapainiketta viiden sekunnin ajan.

Lisätietoja on Applen tukisivulla System Management Controller -asetusten palauttamisesta. Jos yllä oleva menetelmä ei tuota mitään muutoksia, sinun on käytävä Apple Storessa MacBookin huoltoa varten.

Siinä kaikki ystävät!

Kirjautua ulos…

Noudata parhaita käytäntöjä MacBookin akun suojaamiseksi. Kun Mac-akku on ladattu 100%, irrota laturi pistorasiasta ja käytä Mac-akkua. Kun akku on käytetty, voit ladata sen uudelleen.

Älä missaa:

  • Kuinka korjata Finder ei toimi -ongelma Macissa
  • Eikö Macin USB-portti toimi? Kokeile näitä korjauksia saadaksesi sen toimimaan
  • 17 Mac-asetusta, jotka sinun pitäisi muuttaa heti! [Käytännön video]
  • Parhaat maksulliset pelit Macille: Anna laukaus hämmästyttävään pelattavuuteen

Mitkä ratkaisut luulevat toimivan lataamattomassa MacBookissa? Jaa palautteesi meille kommenttikentässä.

Uusimmat viestit