Applen tuotesijoittelustrategia

Tuotesijoittelu on yksi älykkäistä tavoista, joilla tuotemerkit tukevat tuotteitaan. Kenenkään, markkinoinnin opiskelijan tai loppukäyttäjän, ei tule rajoittaa tätä markkinointistrategiaa vain suosittuihin televisio-ohjelmiin ja elokuvastudioihin sekä franchising-asiakkaisiin. Tämä markkinointisuunnitelma voi toimia missä tahansa maan päällä, missä on ihmisiä (lue väkijoukko).

Tuotemerkit rakastavat sijoittaa tuotteitaan suuriin tapahtumiin, olipa kyseessä urheilutapahtuma, kuten jalkapallon maailmancup ja olympialaiset, tai julkiset juhlat. Mutta nämä tapahtumat eivät ole säännöllisiä tapahtumia. Monikansalliset yritykset haluavat voittaa kuluttajiensa "mielentilan", ja tätä varten he etsivät sisältöä, jonka kanssa potentiaaliset asiakkaat ovat tekemisissä usein tai päivittäin.

Applen tuotesijoittelustrategia: Siirtyminen elokuvista TV-sarjoihin / verkkosarjoihin

Kaikille markkinoinnin ammattilaisille Apple on paras seurattava esimerkki, koska tämä tekninen jättiläinen on onnistuneesti toteuttanut tuotesijoittelun niukalla budjetilla ja joskus ilmaiseksi.

1990-luvun puolivälistä lähtien Apple-tuotteet ovat olleet esillä monissa elokuvissa ja sitten suosituissa TV-ohjelmissa. Apple-tuotteiden integrointi saavutetaan niin hienovaraisesti, että se auttaa Applea kasvattamaan tuotemerkkiarvonsa harppauksia. Applen maailmanlaajuisen tuotemarkkinoinnin johtajaksi nimitetyn Jon Holtzmanin ponnistelujen ansiosta yhtiö toimi tuijottavasti tuotesijoittelun suhteen.

Hitaasti ja vähitellen, hopeanäytöltä, Apple kiinnitti huomionsa pieneen näyttöön. Tämä strateginen muutos herätti kysymyksiä monien ihmisten mielessä. Miksi Apple on yhä avoimempi tuotesijoittelun suhteen TV-ohjelmissa? Tässä pääkirjoituksessa olen pyrkinyt vilpittömästi ymmärtämään Applen strategista muutosta tuotesijoittelussa.

Halvempi kuin TV-mainos

Se ei ole mitään uutta. Apple tietää, että elokuvatähdet veloittavat kohtuuttomia maksuja iPhonen, iPadin, iPodin ja Macin huokumisesta käsissään tai sylissään. Applen markkinointitiimille on paljon helpompaa vakuuttaa luova tiimi asettamaan Apple-laitteet.

Mainontahinnoilla on suuri ero täällä. Varieteen mukaan mainospaikat televisio-ohjelmissa ovat "huomattavasti halvempia" kuin televisiomainokset.

Vaikka kaikki TV-lisäykset tai maininnat eivät ole ilmaisia, "ne ovat huomattavasti halvempia kuin perinteiset TV-mainokset. Ja tämä vapauttaa Applen käyttämään paljon enemmän ilmeisillä tavoilla. Vuosien 2016 ja 2017 TV-ohjelmista Apple käytti eniten NBC: n "Sunday Night Football" -tapahtumaan mainontamenojen seurannan Kantar Media mukaan. Viime kaudella 30 sekunnin mainoksen keskimääräinen hinta kyseisessä näyttelyssä oli 728 434 dollaria Varieten vuosittaisen mainoshintatutkimuksen mukaan. "

Kattavuus on toinen tärkeä tekijä valittaessa TV- ja verkkosarjoja tuotteiden sijoittamiseksi. Studiot julkaisevat elokuvansa tietyillä maantieteellisillä alueilla. Television kaikkialla läsnäolo antaa Applelle mahdollisuuden mainostaa tuotteitaan kaikkialla maailmassa.

Viimeisen viiden vuoden aikana digitaalinen jakelu on kasvanut valtavasti. Tämä on innoittanut sisällöntuottajia siirtymään perinteisestä TV: stä digitaalisiin mediasoittimiin toimittamaan tai suoratoistamaan sisältöään.

Katsokaa nopeutta, jolla verkkojakelukanavat (Netflix, Amazon Prime, Hulu, YouTube ja muut) ovat kehittyneet viimeisten viiden vuoden aikana. Tämä uusi aalto on muuttanut tapaa, jolla käyttäjät, erityisesti nuori sukupolvi, käyttävät sisältöä. Samanaikaisesti se on luonut Apple-kaltaisille tuotemerkeille mahdollisuuden olla yhteydessä asiakkaisiinsa.

Apple on saanut kaiken irti tästä vallankumouksesta. Verkkosarjat voidaan lähettää kaikkialla maailmassa; tämä antaa tuottajille suuremman massan ja Applen kaltaiset yritykset hyödyntävät tätä tosiasiaa.

Pitkä käyttöikä

On tietysti, että elokuvia ei tuskin toisteta 120 minuuttia. Tuottajat tietävät, että elokuvan tekemiseen liittyy valtavia tuotantokustannuksia. Lisäksi he haluavat ansaita enemmän lyhyessä ajassa; Ehkä tämä on syy siihen, että he palkkaavat enemmän näyttöjä ja pitävät esityksiä neljästä viiteen kertaa päivässä.

Elokuvista poiketen TV-ohjelmilla ja verkkosarjoilla on pidempi käyttöaika. Minkä tahansa ohjelman tai sarjan yksittäinen jakso kestää lähes 30-45 minuuttia. Jokainen kausi tuottajat valmistavat vähintään kymmenen jaksoa. Joten jos lasketaan yhden esityksen tai sarjan kokonaispituus, se kestää 350–450 minuuttia.

Tärkeintä on, että sinulla on mahdollisuus laittaa tuotteesi näkyvästi johtavan näyttelijän käsiin. Elokuvaa näytetään yleensä kuukauden ajan; jos se on super-duper hitti, se kestää vähintään kaksi kuukautta. Menestyvä verkkosarja tai TV-ohjelma kulkee joka viikko, ja tällaisille suosituille ohjelmille on varattu vähintään 10 viikkoa.

Kuva: YouTube.com

Esimerkiksi kuuluisa 9-1-1 osuu televisioihin syyskuussa 2018, ja tällä kertaa sarjassa saattaa olla yli kymmenen jaksoa. Mielenkiintoista on, että tämä esitys esitettiin ensimmäisen kerran tammikuusta maaliskuuhun, ja nyt se pidetään vuoden viimeisellä neljänneksellä. On oltava huomannut, että 9-1-1-hahmot käyttävät jatkuvasti Applen älypuhelimia pysyäkseen yhteydessä toisiinsa.

9-1-1: stä Apple on kuitenkin maksanut jonkin verran summaa tuottajille tai luovalle tiimille, koska voit nähdä sulkemisen hyvityksellä varoituksella ”Applen tukema myynninedistämistarkoituksessa”.

Voi sijoittaa uusimmat tuotteet

Verkkosarjoilla ja TV-ohjelmilla on kiinteä julkaisupäivä. Vaikka elokuvastudiot ovat osoittaneet korkeaa ammattitaitoa, heidän on vaikea julkaista elokuviaan tiettynä päivänä. Niiden monien syiden joukossa, joiden vuoksi asetettua päivämäärää ei pidetä, ensisijainen on näyttöjen saatavuus multiplekseissä.

Verkkosarjaa tai TV-ohjelmaa varten tuottajat työskentelevät tiukassa aikataulussa, koska heidän on lähetettävä jakso joka viikko. Koska esitykset pienillä näytöillä ovat vuodenaikojen eri aikoja, Apple voi lisätä uusimmat tuotteet tai palvelut näyttelyyn.

Kuva Kohteliaisuus: YouTube.com

Lähes kaksi vuosikymmentä sitten Applen Jon Holtzman oli sijoittanut Applen Powerbookin onnistuneesti Mission Impossible -elokuvasarjaosuuden ensimmäiseen osaan. Valitettavasti Holtzmanin oli käytettävä kuuden kuukauden ikäistä tuotetta elokuvassa, joka oli tarkoitus julkaista 12-18 kuukautta myöhemmin.

Vaikka muutos on dramaattisesti vähentänyt tätä pitkää kuilua elokuvan tuotannon ja julkaisun välillä, Applen tuotteiden julkaisupäivä ja elokuvan julkaisupäivä eivät välttämättä sovi koko ajan.

Luonnollinen integraatio

Kuten aiemmin mainittiin, minkään tuotemerkin ei ole helppoa vakuuttaa suosittuja elokuvanäyttelijöitä näyttämään tuotteita käsissään. Elokuvat tarjoavat rajalliset mahdollisuudet integroida tuotteita luonnollisesti. Maksetut tuotesijoittelut kuulostavat aina luonnottomilta tai keinotekoisilta. Tämä ei hyödytä Applea millään tavalla.

Televisio-ohjelmassa tai verkkosarjassa on yhtyeitä, ja siksi kuulostaa melko luonnolliselta, että kaksi tai kolme päähenkilöä omistaa Apple-tuotteita näyttelyssä. Elokuvissa on vain yksi keskeinen hahmo. Joten jos Apple näyttää tuotteitaan tämän keskeisen hahmon käsissä, se näyttää maksetulta tuotesijoitteluponnistukselta, mikä ei ole ollenkaan vakuuttava.

Tuotteesi sijoittamiseen web-sarjaan tai TV-ohjelmaan on kuitenkin haittapuoli. On mahdollista, että muut ohjelman hahmot käyttävät kilpailun tuotteita. Mutta sitten Apple varmistaa, että sen tuotteet eivät näy ohjelman pahojen hahmojen käsissä.

Voi integroida tuotteitaan ja palvelujaan kokonaisiin ohjelmiin / jaksoihin

Applen ensimmäinen menestys tuotemerkkien sijoittelussa alkoi Modern Family -perhesitoomilla, joka esiteltiin ABC: llä vuonna 2009. Vuotta myöhemmin, vuonna 2010, Applen iPad kudottiin hienosti Modernin perheen tarinaan, jossa Phil Dunphy piti iPadia avainkohtauksia jakson aikana. Viisi vuotta myöhemmin Apple sai uuden menestyksen sijoittamalla tuotteensa samaan tilannekomediaan. Tällä kertaa sarjassa oli jakso, jonka toiminta näytettiin kokonaan Apple-laitteen näytöissä.

Kuva: YouTube.com

Parasta Applen tuotesijoittelussa Modernissa perheessä on, että koko jakso tapahtui verkossa, ja jännitystä jaettiin pikaviestien, mobiilisovellusten ja Applen videopuhelupalvelun - FaceTimen kautta.

Vuoden 2015 Moderni perhe -kauden koko jakso (lukuun ottamatta joitain tuotannon jälkeistä renderöintiä) ammuttiin iPadilla ja tuolloin julkaistulla iPhone 6: lla.

Molemmissa yllä mainituissa tapauksissa Apple ei maksanut penniäkään tämän suositun sarjan lähetystoiminnan harjoittajille tai tuottajille.

Apple voi tehdä tämän taian muissa suosituissa ohjelmissa ja sarjoissa, jotka voivat olla täynnä Applen tuotteita ja palveluita.

TV: n ja elokuvan ulkopuolella ...

Mielenkiintoisessa havainnossa Quartz huomautti, että Apple voitti FIFA World Cup 2018 -kilpailun. Apple onnistui sijoittamaan tuotteitaan alitajunnan alaisuuteen, koska monet pelaajat ilahduttivat Applen AirPods- ja Beats-kuulokkeita noustessaan bussista tai noustessaan bussista tai menessään pukuhuoneisiin paviljonki tai poistumassa olevat koneet.

Kuva: QZ.com

Tämän jalkapalloilun aikana Apple on älykkäästi integroinut tuotteitaan ja esittänyt parhaan esimerkin väijytysmarkkinoinnista.

Yhteenvetona…

Tuotesijoittelujen nousu perinteisissä televisioissa ja uuden aikakauden verkkosarjoissa johtuu siitä, että vuosituhannen ikäiset eivät katso televisiota perinteisellä tavalla. Holtzman on perustellusti havainnut, ”He käyttävät tekniikkaa, olipa kyseessä suoratoisto tai DVR. Molemmissa tapauksissa he eivät katso tai kiinnitä huomiota mainoksiin. Jos heidät pakotetaan katsomaan heitä, ne mykistävät äänen. "

Maksullisesta tuotesijoittelusta Holtzman lisäsi, "Sillä välin, että he ovat vastaanottavia tuotesijoittelulle, sanoisin, että he eivät ole vastaanottavaisia ​​aiemmin kuvailemilleni räikeille palkattuille tuotesijoitteluille. Juuri vastapäätä. Mutta he haluavat katsella, mitä näyttelijät tekevät ja sanovat, ja jäljittelevät sitä alitajuisesti. Mitä puhelinta heidän suosikkinäyttelijänsä käyttää näyttelyssä, mitä he käyttävät, mitä ajavat, mikä tekee heistä viileitä? Joten jos tuotteet sisältyvät luonnollisella tavalla, joka on järkevää käsikirjoitukselle ja sen hahmoille, tuotesijoittelu toimii hyvin. "

Voit viitata mielenkiintoisempiin viesteihin:

  • Android-puhelimet ovat yhtä elottomia kuin hautakivet: pelaajan päiväkirjasta
  • ICloud-tallennuksen SWOT-analyysi ja miksi se on parempi kuin muut pilvipalvelut

Uusimmat viestit