16 vinkkiä tekemään iPhone turvalliseksi ja suojatuksi vuonna 2021

Vaikka monet tekniset jättiläiset ovat taipuvaisia ​​poimimaan käyttäjien tietoja, Apple on tullut hellittämättömämpi käyttäjien yksityisyyden ja turvallisuuden turvaamisessa. Niille, jotka asettavat henkilötietojen turvallisuuden kaiken muun edelle, ei ollut koskaan aikaisemmin ollut parempaa aikaa siirtyä iOS: ään.

Joillakin merkittävillä toimenpiteillä Apple on parantanut iPhonen turvallisuutta ja yksityisyyttä. Joten dataseurannoilla ei ole enää ilmaista käyttöä. Lisäksi heidän on tehtävä selväksi, miksi he seuraavat ja millaista tietoa he ovat keränneet.

Olitpa uusi iOS / iPadOS tai olet ajautunut Applen ekosysteemiin vuosia, nämä ovat parhaita vinkkejä, joilla voit tehdä iPhonestasi ja iPadistasi turvallisemman ja turvallisemman vuonna 2021. Tietenkin saatat jo tietää joitain temppuja, mutta lyön vetoa, että on melko paljon ominaisuuksia, joita et ehkä ole vielä törmännyt. Tämän sanottuamme, jatketaan vinkkejä!

16 vinkkiä tekemään iPhonestasi turvallinen

Pikalinkit:

 • Salli sovellusten seurata sijaintiasi vain kerran
 • Poista sijaintitiedot valokuvista ja videoista
 • Hae sijaintihälytykset
 • Kuinka käyttää Kirjaudu sisään Applella
 • Luo aakkosnumeerinen salasana
 • Poista ilmoitus, ohjauskeskus ja Siri käytöstä lukitusnäytöllä
 • Poista Siri-ehdotukset käytöstä lukitusnäytössä
 • Kaksitekijäinen todennus / kaksivaiheinen vahvistus
 • Tyhjennä historiasi
 • Hallitse sijaintipalveluja
 • Hallitse salasanojasi
 • Ota Find My iPhone käyttöön
 • Käytä VPN: ää web-selaamiseen parannetun suojauksen avulla
 • Käytä Holvi-sovelluksia pitämään sisältösi piilossa
 • Mukauta sisältöäsi ja tietosuojarajoituksia
 • Pyyhi tietosi automaattisesti 10 epäonnistuneen yrityksen jälkeen

Salli sovellusten seurata sijaintiasi vain kerran

Ei enää jatkuvaa sijainnin seurantaa taustalla. Toisin kuin aiemmin, voit sallia sovellusten käyttää sijaintiasi vain kerran. Joten seuraavan kerran, kun heillä on oltava sijaintitietosi, heidän on pyydettävä lupaasi. Eikä siinä kaikki, sovellusten on oltava selvillä syystä, miksi he tarvitsevat sijaintitietojasi.

Aina kun sovellus saa käyttöösi sijaintisi, näyttöön tulee ponnahdusikkuna, jossa on kolme vaihtoehtoa: Salli sovelluksen käytön aikana, Vain kerran ja Älä salli. Valitse Vain kerran ponnahdusikkunassa.

Poista sijaintitiedot valokuvista ja videoista

Kaikille sosiaalisen median harrastajille tai kaikille, jotka haluavat jakaa valokuvansa ja videonsa verkossa, tämä on pakollinen ominaisuus. Se tarjoaa etukäteen tavan poistaa geotunnisteet kuvista, jotta kukaan ei voi selvittää, missä otokset otettiin. Kun jaat kuvia, napauta Asetukset jakosivulla ja poista sijainti-valinta käytöstä. Jos haluat lisätietoja tästä tietosuojaominaisuudesta, tutustu tähän käytännön oppaaseen.

Hae sijaintihälytykset

Ominaisuudet, kuten "Sijaintihälytykset", pitävät sinut täysin tietoisena siitä, mitä tietojesi kanssa tapahtuu. Siten sinulla on enemmän komentoja yksityisyydestäsi. Kun annat sovelluksen seurata sijaintiasi, Apple pitää sinut ajan tasalla ilmoitusten kautta, jotka näyttävät kartan sijaintitiedoista, jotka sovellus on noutanut. Ja oi, se tarjoaa myös syyn sille.

Voit hyödyntää tätä ominaisuutta käynnistämällä Asetukset → Tietosuoja → Sijaintipalvelut → Sijaintihälytykset. Kytke sitten kytkin päälle, jos se ei ole vielä käytössä.

Käytä Kirjaudu sisään Applella

Kun puhumme iOS 13: sta ja tietysti äskettäin esitellystä iPadOS: sta, emme saa koskaan jättää huomiotta "Kirjaudu sisään Applen kanssa". Se voi viedä paljon tietojesi suojaamiseksi vääriltä käsiltä. Vaikka se saattaa näyttää olevan melko samanlainen kuin muut tarjoukset, kuten "Kirjaudu sisään Facebookilla", se erottuu muista monilla rintamilla.

Ensinnäkin Apple ei koota käyttäjien tietoja eikä yritys myy niitä muille. Lisäksi tekninen jättiläinen välittää sinulle ainutlaatuisen sähköpostin, jotta todellinen henkilöllisyytesi pysyy suojattuna. Puhumattakaan, se tarjoaa sinulle mahdollisuuden piilottaa myös sähköpostitunnuksesi.

Aloita tämä ominaisuus varmistamalla, että olet ottanut käyttöön kaksivaiheisen todennuksen. Napsauta sitten minkä tahansa tuetun verkkosivuston tai sovelluksen (kaikilla alustoilla, kuten iOS, macOS, Android ja Windows) kirjautumissivulla Kirjaudu sisään Applella. Tämän jälkeen sinulla on mahdollisuus muokata tietojasi ja jopa piilottaa sähköposti. Loppujen lopuksi todenna Touch ID: llä tai Face ID: llä ja olet valmis menemään!

Luo aakkosnumeerinen salasana

Yksi ensimmäisistä suojaustasoista, joka voi viedä pitkälle laitteen suojaamisessa, on "Aakkosnumeerinen salasana". Aakkosien ja numeroiden yhdistelmä tekee siitä todella vankan. Sen lisäksi, ota kaikki irti Face / Touch ID: stä estääksesi luvattoman pääsyn tietoihisi.

Applen kasvotunnus on epäilemättä edistynein ja turvallisin. TrueDepth-kameran avulla voit todentaa haluamallasi suojalla. Lisäksi Apple sanoo, että se on ylivoimainen Touch ID: n suhteen turvallisuuden suhteen.

Poista ilmoitus, ohjauskeskus ja Siri käytöstä lukitusnäytöllä

Jos luulet, että aakkosnumeerisen salasanan luominen suojaisi iPhonesi, ajattele uudelleen. Lukittu iPhone on edelleen kaikkien iPhone-ammattilaisten käytettävissä, jotka voivat hiipiä helposti laitteeseesi Ohjauskeskuksesta tai Ilmoituskeskuksesta.

IPhonen lukitussa näytössä kuka tahansa voi pyyhkäistä ylös Ohjauskeskuksen ylös ja käyttää Flashia, kameraa, lentokonetilaa, Bluetoothia jne. Ja Ilmoituskeskus tarjoaa helpon pääsyn viesteihin ja päivityksiin.

Lisäksi, jos olet jättänyt Sirin käyttöön lukitusnäytössä, syylliset voivat esittää kysymyksiä ja antaa komentoja Sirille tietojen saamiseksi. Tämän tilanteen välttämiseksi sinun on poistettava Ilmoitus- ja ohjauskeskus ja Siri käytöstä iPhonen lukitusnäytöltä.

Poista Siri-ehdotukset käytöstä lukitusnäytössä

IOS 12: n kanssa Siri tarjoaa ehdotuksen lukitusnäytössä. Se tekee niin pitääkseen sinut ajan tasalla asioista, joita teet joka päivä. Jos esimerkiksi käytät sovellusta piirtämisen oppimiseen joka päivä, henkilökohtainen avustaja tarjoaa sinulle ehdotuksia samaan aikaan, jotta et unohda piirtää.

Se on epäilemättä erittäin hyödyllinen. Mutta se voi myös paljastaa yksityisyytesi siitä, mitä teet. Siksi Sirin ehdotusten poistaminen käytöstä lukitusnäytöllä olisi viisas idea.

Kaksitekijäinen todennus / kaksivaiheinen vahvistus

Kaksivaiheisesta todennuksesta voi olla valtava apu tarvittavan suojan saamiseksi tilillesi. Kun se on otettu käyttöön, sen avulla voit käyttää tiliäsi vain luotetuilla laitteilla. Tämän ominaisuuden suurin ja ilmeisin etu on, että vaikka joku olisi päässyt salasanoihisi, tiliäsi suojataan edelleen.

Nykyään useimmat sovellukset antavat sinun ottaa käyttöön kaksivaiheisen vahvistuksen, jotta voit lisätä tilillesi uuden suojaustason. Kun olet ottanut tämän ominaisuuden käyttöön, sinun on todennettava turvakoodilla joka kerta, kun kirjaudut tilillesi.

 • Kahden tekijän todennuksen käyttöönotto Apple ID: lle
 • Kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönotto Google-tilille
 • Kaksivaiheisen vahvistuksen ottaminen käyttöön Facebookissa

Tyhjennä historiasi

Toinen tärkeä asia, joka voi olla erittäin keskeinen tarjoamalla lisäsuojaa henkilökohtaisille tiedoillesi, on selaushistorian puhdistaminen. Vaikka on todella hyödyllistä, kun käyt nopeasti jo käydyille sivustoille välittömien ehdotusten avulla, se voi paljastaa yksityisyytesi etsimiesi ja lukemiesi asioiden suhteen. Jos et halua kenenkään koskaan löytävän mitä olet tekemässä verkosta, poista historia, kun olet selannut verkkoa.

Voit myös hyödyntää inkognito-tilaa selataksesi verkkoa yksityisesti. Nykyään useimmat verkkoselaimet, mukaan lukien Safari, antavat sinun sallia yksityisen tilan. Joten, sinulla ei ole mitään ongelmia pitää henkilökohtaiset tietosi turvassa.

Hallitse sijaintipalveluja

Opi sanomaan "Ei" sovellukselle, joka pyytää sijaintitietoja iOS-laitteellasi. Tämä ominaisuus ei vain nauti yksityisistä tiedoistasi, mutta myös tyhjentää iOS-laitteidesi akun ja prosessorin.

Uusimpien iOS-versioiden avulla voit hallita sijaintipalveluita paremmin. Voit esimerkiksi sallia sovelluksen käyttää sijaintiasi vain, kun käytät sitä. Joten, jos sinun on annettava sovelluksen käyttää sijaintiasi, hyödynnä tätä siistiä ominaisuutta. Asetukset ⟶ Tietosuoja ⟶ Sijaintipalvelut.

Hallitse salasanojasi

Jos olet kyllästynyt tallentamaan kaikkia näitä salasanoja eri paikkoihin, sinun on parasta ladata vahva salasananhallintasovellus. Tällaiset sovellukset tallentavat kaikki tärkeät salasanasi turvallisesti yhteen paikkaan ja antavat sinun käyttää samaa yhdellä pääsalasanalla tai Touch ID: lläsi.

iOS 12 sisältää vankan salasanojen hallinnan nimeltä iCloud Keychain, jonka avulla voit hallita kaikkia salasanojasi parhaalla mahdollisella tavalla. Se ehdottaa myös vahvoja avaimia sen varmistamiseksi, että tiedoillasi on ylimääräinen puolustuskerros.

Ota Find My iPhone käyttöön

“Find My iPhone” on tärkeä tietoturvaominaisuus. Se erottuu kyvystä antaa sinun seurata kadonneita laitteita ja jopa suojata sen tietoja. Aktivointilukon avulla se estää kaikkia käyttämästä tai myymästä laitettasi. Ellei jollakin ole pääsyä Apple ID -salasanoihisi, hän ei voi aktivoida tai poistaa sisältöäsi uudelleen.

Käytä VPN: ää web-selaamiseen parannetun suojauksen avulla

VPN-sovellukset voivat olla äärimmäisen keskeisiä tarjoamalla ylimääräisen suojakerroksen arkaluontoisille tiedoillesi. Sen avulla voit selata verkkoa turvallisesti ja estää roskapostittajia seuraamasta tietojasi. Se piilottaa IP-osoitteesi niin, ettei kukaan pysty selvittämään mitä olet tekemässä.

Käytä Holvi-sovelluksia pitämään sisältösi piilossa

Etkö halua kenenkään törmäämän henkilökohtaisiin valokuviin tai videoihin? Holvisovellukset voivat olla erittäin käteviä pitämällä ne kääreissä. Voit luoda erilliset kansiot pitämään kaikki asiat järjestyksessä. Ja käytä suojattua avainta päästäksesi niihin.

Mukauta sisältöäsi ja tietosuojarajoituksia

IOS 12: n avulla voit hallita paremmin sisältöäsi ja tietosuojarajoituksiasi. Tarpeesi perusteella voit sallia / estää asennuksen, poistamisen ja jopa sovelluksen sisäisen ostamisen.

Saat useita muita vaihtoehtoja, kuten estää Siriä käyttämästä eksplisiittistä kieltä ja estää salasanan muutokset. Lyhyesti sanottuna, jos haluat hallita virheetöntä sisältöäsi, tämä on oikea tapa!

Asetukset ⟶ Näytön kesto ⟶ Sisällön ja yksityisyyden rajoitukset

Pyyhi tietosi automaattisesti 10 epäonnistuneen yrityksen jälkeen

Etkö halua, että sisältösi joutuu vääriin käsiin? Voit asettaa laitteen pyyhkimään kaikki tiedot automaattisesti 10 epäonnistuneen salasanayrityksen jälkeen.

Tietysti, kun tämä ominaisuus on käytössä, et halua, että laitteesi on lähellä lastasi. Mutta jos haluat streamin turvallisemmalla puolella, sinun on pidettävä tämä ominaisuus mielessä. Asetukset ⟶ Kosketus- / kasvotunnus ja salasana ⟶ Ota Pyyhi tiedot käyttöön.

Bonus:

Salaa varmuuskopiosi

iTunes ei varmuuskopioi joitain henkilötietojasi, kuten tallennettuja salasanoja, Wi-Fi-asetuksia, verkkosivustohistoriaa ja terveystietoja. Voit kuitenkin salata varmuuskopion niiden tallentamiseksi.

Kun olet ottanut käyttöön salasanalla suojatun Salaa varmuuskopiointi -vaihtoehdon, iTunes luo salatun varmuuskopion siitä lähtien. Se on melko helppo tehdä, kytke vain laite tietokoneeseen → käynnistä iTunes → valitse laite ja valitse sitten Salaa iPhone / iPad-varmuuskopio -ruutu Varmuuskopiot-osiossa.

iCloud salaa koko varmuuskopion automaattisesti. Joten sinun ei tarvitse tehdä mitään sisällyttääksesi kaikki tietosi. Jos haluat varmuuskopioida laitteesi iCloudin kautta, siirry kohtaan Asetukset → Apple ID -banneri → iCloud → Kytke iCloud-varmuuskopioinnin vieressä oleva kytkin päälle ⟶ napauta Varmuuskopioi nyt.

Se on melkein kaikki!

Kirjautua ulos!

Joten nämä ovat joitain merkittävimpiä tapoja, joilla voit suojata iPhonea ja sen tietoja. Tiedätkö muita tapoja pitää laite suojattuna? Kerro meille siitä kommenteissa.

Haluat ehkä tutkia:

 • Alkuperäislaatuisten valokuvien ja videoiden jakaminen AirDropin avulla
 • Apple Kill -kytkin on vähentänyt iPhone-varkauksia maailmanlaajuisesti
 • Estä ihmisiä lähettämästä sinulle sähköpostia iPhonessa
 • 6 vinkkiä iPhonen ja iPadin lukitusnäytön suojaamiseen

Uusimmat viestit