Vinkkejä sen korjaamiseen - Split View ei toimi Macissa

Moniajo on pakollinen, kun haluat työnkulun olevan sujuvaa ja vähemmän häiritsevää. Jaetun näkymän ansiosta on melko helppoa työskennellä kahdella Mac-sovelluksella rinnakkain ja suorittaa useita tehtäviä yhdellä kertaa.

Siksi tuottavuutesi voi kärsiä, jos Mac Split View ei toimi. Kun olen käyttänyt tätä ominaisuutta pitkään ja törmännyt tähän ongelmaan muutaman kerran, voin kertoa syyllisille, jotka saattavat olla ongelman ytimessä. Älä tuhlaa enää aikaa. Mennään etelään korjaamaan se heti!

Vinkkejä Mac-jaetun näytön korjaamiseen ei toimi

Ensimmäiset asiat ensin: Kaikki sovellukset eivät tue jaettua näyttöä

Vaikka Split View -tila saapui OS X EL Capitanin mukana, on olemassa useita sovelluksia, jotka eivät vielä tue sitä. Joten varmista, että sovellukset, joita yrität käyttää, ovat yhteensopivia tämän moniajo-ominaisuuden kanssa.

Sovellukset, joilla ei ole jaetun näytön tukea, näyttävät zoomauspainikkeen koko näytön painikkeen sijasta .

Toinen merkittävä asia, joka sinun on tiedettävä, että sovellukset, jotka tarvitsevat enemmän näyttötilaa toimiakseen tämän moniajo-ominaisuuden kanssa, saattavat näyttää ponnahdusikkunan sanomalla, että ne eivät ole käytettävissä koko näytössä.

Pidä nämä tärkeät asiat mielessä, ennen kuin tulet pettymään tai luulet, että tästä hyödyllisestä ominaisuudesta on tullut ongelmallista tai se ei vain vastaa kysyntään.

Luotetuin ratkaisu: Varmista, että "Näytöillä on erilliset tilat" -vaihtoehto on valittu

Mukauttamalla Mission Control -asetusta poistin tietämättään käytöstä "Näytöillä on erilliset tilat" -vaihtoehdon. Ja kun jaettu näyttö lakkasi toimimasta macOS-laitteessani, mietin, mikä yhtäkkiä meni pieleen. Kokeilin melkein kaikki temput, mutta turhaan.

Kun etsin ratkaisua, pääsin Applen tukisivulle, jossa sain tietää, että jos "Näytöillä on erilliset välilyönnit" Mission Control -toiminnon ollessa pois käytöstä, Split View -tilassa saattaa olla ongelmia. Yritin sitä ja arvaa mitä; temppu toimi minulle ongelman korjaamisessa.

Joten varmista, että tämä vaihtoehto on valittu: Avaa Järjestelmäasetukset → Mission Control → Sitten, Valitse ruutu sitä varten.

Siinä tapauksessa, että tämä vaihtoehto on jo käytössä, poista valinta, käynnistä Mac uudelleen ja ota se sitten käyttöön. Yritä nyt käyttää jaettua näyttöä tavalliseen tapaan. Ongelman pitäisi olla poissa.

Jos mikään ei toimi: siirry ohjelmistopäivitykseen

Useimmissa tapauksissa yllä mainittu ratkaisu voi auttaa sinua ratkaisemaan tämän ongelman Macissa. Mutta olemme kaikki kohdanneet outoja ongelmia jossain vaiheessa. Siksi voin uskoa tähän turhauttavaan tilanteeseen.

Siinä tapauksessa syyllinen voi olla vankka vika. Ja parempi tapa päästä eroon on hyödyntää ohjelmistopäivitystä. Koska macOS: n päivitysprosessia on hiukan muutettu macOS Mojavessa.

Käärimistä…

Toivon, että olet alkanut käyttää tätä hyödyllistä ominaisuutta saumattomasti macOS-laitteellasi. Ennen kuin pääset työnkulun uraan, muista kertoa meille hakkeroinnista, joka teki työn puolestasi.

Katso myös seuraavat oppaat:

  • Eikö MacBookisi lataudu? Kokeile näitä ratkaisuja ongelman korjaamiseen
  • Kiintolevyn osiointi Macissa
  • Finder ei vastaa Macissa? Seuraa näitä korjauksia ennen kuin painat paniikkipainiketta
  • Yleinen leikepöytä ei toimi macOS Mojaven ja iOS: n välillä

Uusimmat viestit