Reitittimen IP-osoitteen löytäminen Macissa: Kaksi menetelmää selitetty

Internet-tekniikat ovat kehittyneet puhelinverkkoyhteyksistä kuiduiksi, mutta tämän kehityksen läpi seuraa yksi asia - reitittimet. Ei väliä kuinka nopea internetyhteys sinulla on, kun asiat eivät toimi, ensimmäinen asia, jonka me kaikki tarkistamme, on reitittimen asetukset. Jos sinulla on kokemusta, saatat jo tietää, että reitittimen määrityksiin pääsee selaimen IP-osoitteen kautta. Mutta jos olet äskettäin kokenut verkko-ongelman, sinun on ensin löydettävä reitittimen IP-osoite Macista.

No, se ei ole kuin kadonneen aarteen löytäminen, joten älä huoli, saimme takaisin. Seuraa vain muutama yksinkertainen vaihe, joka on mainittu tässä viestissä löytääksesi etsimäsi. Suurin osa prosessista pysyy samana Wi-Fi- tai Ethernet-yhteydellä.

Kuinka löytää reitittimen IP-osoite Macista

# 1. Etsi reitittimen IP-osoite Macissa tilariviltä

Äskettäin käynnistetty macOS-versio on sisältänyt pikanäppäimen, jolla saat tietoja yhdistämästäsi verkosta suoraan tilariviltä.

Sinun tarvitsee vain tehdä pidä (⌥) -näppäintä painettuna ja napsauta sitten Wifi-kuvake tilarivillä. Reitittimen IP-osoite mainitaan "Reititin" vaihtoehto.

Jos käytät Mac OS: n vanhempaa versiota, saat samat tiedot Järjestelmäasetuksista. Suuntaa etelään oppimaan siitä

# 2. Etsi reitittimen IP-osoite Macista Järjestelmäasetuksista

Vaihe 1. Klikkaa Apple-logo näytön oikeassa yläkulmassa ja napsauta sitten Järjestelmäasetukset.

Vaihe # 2. Napsauta Järjestelmäasetukset-kohdassa Verkko.

  • Jos käytät ethernet-verkkoa, napsauta Ethernet-vaihtoehtoa vasemmalla sivupalkissa. Reitittimen IP-osoite näkyy vieressä "Reititin" ikkunan oikealla puolella
  • Jos käytät WiFi-yhteyttä, napsauta Wifi vasemmasta sivupalkista ja napsauta sitten "Pitkälle kehittynyt" ikkunan oikeasta alakulmasta

Vaihe # 4. Sinun tarvitsee vain napsauttaa TCP / IP-välilehti käytettävissä ruudulla.

Reitittimesi IP-osoite näkyy vieressä "Reititin" teksti.

Se siitä. Nyt kun sinulla on reitittimen IP-osoite, voit tehdä tarvittavat muutokset kokoonpanoon.

Kirjautua ulos…

Varoituksen sana: älä tee muutoksia reitittimen kokoonpanoon, jos et ole varma mitä teet. Internet-yhteys voi olla katkennut ja saatat tarvita teknistä apua palveluntarjoajalta. Saatat myös tarvita reitittimen konsolin käyttäjänimen ja salasanan muutosten tekemiseksi.

Reitittimen IP-osoitetta käytetään yleensä porttien edelleenlähetykseen tai rajoitusten soveltamiseen olemassa olevaan verkkoon. Joka tapauksessa syystä riippumatta, noudata opasta ja pääset etsimäsi.

Voit myös tutkia:

  • Parhaat langattomat reitittimet
  • Internet ei toimi Macin itse määrittelemän IP-osoitteen takia: ongelman korjaaminen
  • IP-osoitteen lähettäminen Macissa: kolme tapaa selitetty
  • Kuinka korjata IP-osoiteristiriidan ongelma WiFi: ssä iPhonessa ja Macissa

Puuttuuko tästä viestistä mitään? Kerro meille kommenteissa.

Uusimmat viestit