Miksi iPhoneni ei lataudu? 9 tapaa korjata ongelma

Voi olla useita syitä, miksi iPhone ei lataudu. Se voi olla yhtä yksinkertaista kuin lika latausportissa. Tai viallinen kaapeli ja sovitin. Samalla se voi olla jotain monimutkaista, kuten ohjelmistovirhe, joka estää iPhonea lataamasta. Mistä tahansa syystä katsotaan tässä oppaassa hyödyllisiä ratkaisuja ongelman korjaamiseen iPhone ei lataudu.

 1. Puhdista iPhonen latausportti
 2. Tarkista latausjohto vaurioiden varalta
 3. Käynnistä iPhone uudelleen
 4. Pakota Lopeta kaikki sovellukset
 5. Yritä kytkeä toinen pistorasia
 6. Kokeile toista laturia tai kaapelia
 7. Lopeta langaton lataus
 8. Päivitä uusimpaan iOS-versioon
 9. Hard Reset iPhone

Puhdista iPhonen latausportti

Tämä saattaa tuntua yksinkertaiselta. Mutta suurimman osan ajasta latausportin puhdistaminen pehmeällä, kuivalla hammasharjalla tai varovasti hammastikulla tai paperiliittimellä saa työn aikaan.

Ajan myötä roskat, pöly jne. Kerääntyvät sataman sisätiloihin. Niiden poistaminen ja latauskaapelin salaman puhdistaminen varovasti kuivalla liinalla ratkaisee ongelman.

Liittyvät: IPhonen puhdistaminen ja desinfiointi

Tarkista latausjohto vaurioiden varalta

Tarkasta latauskaapeli huolellisesti ja huomaa, että huomaat vahingossa tapahtuvia leikkauksia tai vaurioita. Jos kyllä, tämä voi olla syy siihen, että iPhone ei lataudu.

Jos kaapelissa ei näy fyysisiä vaurioita, yritä ladata ystävän tai perheenjäsenen iPhone tällä kaapelilla. Katso toimiiko se vai ei.

Joskus vastaus siihen, miksi iPhoneni ei lataudu, saattaa olla käyttämässäsi kaapelissa. Viallinen halpa katkaisukaapeli voi olla syyllinen. On hyvä käyttää salamajohtoa, jolla on MFi-sertifikaatti.

MFi on lyhenne lomakkeesta Made for iPhone / iPod / iPad. Se on lisensointiohjelma, ja jos näet MFi-logon tuotepaketissa, se tarkoittaa, että Apple on valtuuttanut valmistajan. Yleensä nämä tuotteet on tehty toimimaan hyvin iPhonen, iPadin ja iPodin kanssa. Tässä on joitain ehdotuksia parhaista iPhone-kaapeleista:

 • Paras USB C - salamakaapelit
 • Parhaat iPhone- ja iPad-salamakaapelit
 • Lyhyt salama USB-kaapeleille iPhonelle

Käynnistä iPhone uudelleen

Käynnistä iPhone uudelleen käyttämällä painiketta tavalliseen tapaan. Tai avaa asetukset napauta Kenraalija napauta sitten Sammuttaa.

Kytke hetken kuluttua iPhone päälle ja kytke kaapeli. Katso, lataako puhelimesi vai ei.

Pakota Lopeta kaikki sovellukset

Jos iPhone ei lataudu kytkettynä, kaikkien käynnissä olevien sovellusten tappaminen ja median toiston pysäyttäminen voi auttaa. Pakota kaikkien sovellusten sulkeminen pyyhkäisemällä ylöspäin näytön alareunasta ja pitämällä painettuna; kaksoisnapsauta sitä iPhonessa, jossa on Koti-painike. Vedä sitten kaikki sovelluskortit ylös.

Yritä kytkeä toinen pistorasia

Tämä on jälleen perusratkaisu, jota olet todennäköisesti jo kokeillut. Jos ei, tässä on muistutus. Yritä liittää iPhonen lataussovitin toiseen seinäpistokkeeseen.

Jos lataat kannettavan tietokoneen tai tietokoneen kautta, yritä kytkeä se toiseen porttiin. Ja jos käytät donglea, irrota se tietokoneesta ja yritä sitten liittää iPhone suoraan sopivalla kaapelilla.

Kokeile toista laturia tai kaapelia

Tartu kaapeliin ja laturiin ystävältä tai perheenjäseneltä ja katso, toimiiko se laitteellasi vai ei. Tämä testi antaa arvion ongelman sijainnista - kaapelistasi ja sovittimestasi tai iPhonestasi.

Lopeta langaton lataus

Jos yrität ladata langattomasti, lopeta tämä toistaiseksi. Tartu tavalliseen salamakaapeliin ja sovittimeen ja yritä ladata niitä. Jos se toimii, anna iPhonen ladata vähintään 30 minuuttia kaapelilla. Sen jälkeen voit halutessasi ladata sen langattomasti.

Päivitä uusimpaan iOS-versioon

Jos latausongelmat johtuvat ohjelmistovirheistä, laitteen päivittäminen saattaa korjata ongelman useimmissa tapauksissa.

Päivitä iPhone uusimpaan iOS-versioon avaamalla asetukset napauta Kenraalija napauta sitten Ohjelmistopäivitys. Jos näet odottavan päivityksen, napauta Lataa ja asenna.

merkintä: Jos laitteessasi on alle 50% akun (tai joissakin tapauksissa 80%), et voi asentaa päivitystä. Lue tällaisessa tilanteessa seuraava ratkaisu.

Hard Reset iPhone

Jos iPhoneesi ei lataudu ja yksinkertainen uudelleenkäynnistys (tai muut yllä olevat menetelmät) ei korjaa ongelmaa, joudut ehkä joutumaan suorittamaan kovan palautuksen. Se tunnetaan myös voiman uudelleenkäynnistyksenä. Pakotetun uudelleenkäynnistyksen vaiheet ovat hieman erilaiset kuin iPhonen tavallinen sammuttaminen ja käynnistäminen.

Kirjautua ulos…

Korjaukset rajoittuvat kaapeliin ja sovittimeen liittyvien ohjelmisto-ongelmien ja laitteisto-ongelmien ratkaisemiseen. Jos iPhonen latausportti on vahingoittunut, ainoa tapa on ottaa yhteyttä Applen tukeen tai valtuutettuun teknikkoon.

Lisäksi, jos iPhone lakkaa lataamasta 80%: n jälkeen, se voi johtua siitä, että akku lämpenee liian kuumaksi. Ja turvallisuuden vuoksi iOS katkaisee latauksen automaattisesti. Tämä voi johtua myös optimoidusta akun lataamisesta.

Jos iPhonessa on viesti ”Lisälaitetta ei tueta”, yritä käyttää Apple-sertifioitua kaapelia ja sovitinta. Kysymyksiä? Voit kysyä alla olevasta kommenttiosasta.

Uusimmat viestit

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found